2023-11-17

Поліцейські поспілкувались зі студентами і дошкільнятами про правила безпеки дорожнього руху

У рамках всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та вихованці Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr. Leader за підтримки Ґендерного центру Полтавської політехніки зустрілись з правоохоронцями. Поліцейські обговорили зміни, що стосуються правил дорожнього руху, розібрали причини та специфіку аварійності у Полтавській області і пояснили найважливіші принципи безпеки на дорозі.

Поліцейські поспілкувались зі студентами і дошкільнятами про правила безпеки дорожнього руху

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, з 13 по 19 листопада 2023 року в Україні проходить 2-й етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. Він продовжує тему 7-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху, присвяченого переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та користувачів персонального вело- та електротранспорту.

16 листопада у рамках всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся просвітницький захід за сприяння провідного юрисконсульта університету, керівниці Ґендерного центру Полтавської політехніки Олени Дубинки.

У СтудХабі представники правоохоронних органів – старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Полтавській області Департаменту патрульної поліції Сергій Лях, начальник Державної служби України з безпеки на транспорті Дмитро Ткаченко та начальник відділу розвитку інфраструктури Управління інфраструктури Полтавської обласної військової адміністрації Віталій Ващенко зустрілись зі студентами.

Поліцейський Сергій Лях наголосив на неабиякій важливості проведення подібних заходів: «Насправді поліція приходить не тільки коли все погано. Ми часто приходимо в гості до вашого університету. Поліція приходить з роз’яснювальними, профілактичними роботами, просто на дружні співбесіди. Адже превентивна діяльність, запобігання злочинності, не менш важлива частина нашої роботи».

Разом зі студентами університету правоохоронці обговорили актуальні правила дорожнього руху, розібрали причини та специфіку аварійності в Полтавській області, розглянули вплив погодних умов на безпеку учасників дорожнього руху, відзначили важливість використання ременя безпеки, а також виокремили найважливіші принципи безпеки на дорозі.

До наймолодших учасників освітнього процесу в університеті завітала начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Полтавській області Марина Зінюха. Дошкільнята дізнались, що таке флікери і наскільки це життєво необхідно бути помітним для інших учасників дорожнього руху, які бувають дорожні знаки та де правильно переходити через дорогу. Вихованці Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader говорили про ПДР, правила поведінки в побуті та розфарбовували розмальовки.

Після бесіди малеча отримала флікери у подарунок – пообіцяли самі використовувати світловідбиваючі елементи та нагадувати батькам, щоб вони теж ними користувалися.

Завідувачка Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку, в.о. завідувача кафедри психології та педагогіки, доктор філософії Євгенія Хоменко зазначила, що захід надзвичайно важливий для формування відповідальної поведінки наших малюків, виховання свідомих учасників дорожнього руху та нагадування про те, що така дрібничка як флікери може врятувати життя.

Керівниця Ґендерного центру Полтавської політехніки, провідний юрисконсульт університету Олена Дубинка підкреслила, що питання безпеки на транспорті і безпеки руху в цілому в Україні в умовах воєнного стану набули особливої актуальності. Тож правопросвітницька робота спільними зусиллями з правоохоронцями продовжиться.

Раніше у Полтавській політехніці відбулися науково-практичні тренінги з правоохоронцями для студентів.

Нагадаємо, у Центрі ветеранського розвитку Полтавської політехніки обговорили особливості спілкування з учасниками бойових дій і травмованими війною, а студенти факультету фізичної культури та спорту дізнались про можливості Центру ветеранського розвитку.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»