2022-04-23

Полтавська політехніка передала кілька сотень освячених пасок захисникам

Університет підтримав всеукраїнський флешмоб «Паска для захисника» і підготував великодні гостинці для воїнів на передовій. Чин освячення звершив особисто Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Полтавська політехніка передала кілька сотень освячених пасок захисникам

Майстрині їдальні Полтавської політехніки приготували кілька сотень великодніх пасок, які колектив університету передав захисникам у лавах Збройних Сил України через волонтерський штаб, в якому невтомно працюють студенти.

Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір наголосив на християнських цінностях, підтримці українських традицій, виголосив молитву і освятив великодні паски для захисників.

«Дякую за освячення великодніх хлібів – цих пасочок, які турботливо приготували у нашій їдальні. Їх тепло і додану благодать ми відправляємо захисникам в лавах ЗСУ через військкомат і через наших харківських друзів – нехай вони їм смакують і додають здоров'я. Саме завдяки захисникам і кожному, хто відчайдушно чинить опір загарбникам, ми матимемо змогу відсвяткувати Великдень і попросити у Бога про найголовніше – про Перемогу і мир», – подякував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко.

У ВСП Полтавський фаховий коледж нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» теж напекли близько півтисячі пасок – для тероборонівців і для переселенців, які мешкають в гуртожитку. Напередодні Великодня викладачі коледжу організували цикл майстер-класів, на яких родини переселенців з дітками вчилися робити солодкий декор «Вербова гілочка», розмальовувати великодні писанки та прикрашати паски на подарунки для територіальної оборони Полтави.

Політехніка закликає ділитися світлом великодніх свят!

Нагадаємо, Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір відвідав великоднє засідання Вченої ради університету.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»