2023-06-12

Полтавська політехніка увійшла до складу Асоціації університетів Європи (EUA)

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» набув активного членства у Асоціації університетів Європи (EUA) – розгалуженій мережі провідних європейських університетів, що надає потужний майданчик для обміну досвідом, участі у дослідженнях та відкритої науково – освітньої співпраці у сфері стратегічного розвитку вищих освітніх закладів.

Полтавська політехніка увійшла до складу Асоціації  університетів Європи (EUA)

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - один з кращих багатопрофільних класичних університетів нашої країни набув статусу члена Асоціації університетів Європи (EUA) - розгалуженої мережі європейських університетів, що надає форум для обміну досвідом, участі у дослідженнях, заходах, а також впливу на політичні рішення.

Варто зазначити, що EUA підтримує керівництво та команди провідних університетів, створюючи партнерські відносини та пропонуючи сучасні освітні кейси, які сприяють стратегічному розвитку закладів вищої освіти. Тому досвід такого членства відкриває нові науково – освітні можливості та широкі перспективи перед Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Зокрема, університети – учасники Асоціації дотичні до вирішення низки європейських питань, про які провідні заклади вищої освіти отримують інформацію з офіційного веб – сайту Асоціації університетів Європи (EUA). Насамперед, це стосується Стратегічного плану EUA «Університети Європи, які формують майбутнє — Стратегічний план EUA» та основного документу «Університети без перепон — погляд на 2030 рік», які обговорюються між дійсними членами Асоціації.

 «Прошу вас заохочувати академічний та керівний персонал до приєднання до експертних груп та проектів EUA, та брати участь у наших численних конференціях та форумах. Excellence поширюється в університетському секторі по всій Європі, і ми будемо сильнішими, якщо використовуватимемо всі наші спільні сторони та різноманітні ідеї.

Я з нетерпінням чекаю спільної роботи з вами у просуванні партнерських відносин у галузі вищої освіти та досліджень у Європі. Щиро дякую вам за те, що ви приєдналися до голосу європейських університетів», - зазначив у листі - зверненні до Полтавської політехніки президент Асоціації університетів Європи ( EUA), професор Майкл Мерфі.

Зауважимо, що членство в Асоціації призначене для всієї установи, тому глави адміністрації, досліджень, комунікацій та міжнародних відносин також отримуватимуть оновлення EUA та заохочуються до співпраці командою Асоціації.

Нагадаємо, Асоціація університетів Європи (EUA) представляє понад 800 університетів та національні конференції ректорів у 48 європейських країнах.

Основна місія EUA — сприяти розвитку гармонійної системи європейської вищої освіти та науково-дослідної роботи, надаючи активну підтримку своїм членам як автономним інституціям у розвитку якості навчання, викладання і дослідницької роботи.

Основні пріоритети роботи членів організації та EUA формулюються у щорічному плані організації. До них відносяться:

•побудова Європейської зони вищої освіти в рамках Болонського процесу;

•дослідження та інновації;

•інтернаціоналізація вищої освіти та наукових досліджень;

•підвищення якості роботи європейських університетів;

•відповідний менеджмент, автономія та стабільне фінансування.

EUA забезпечує можливості для членів обмінюватися передовим досвідом, беручи участь у проєктах та заходах із взаємного навчання, залучаючи широкий спектр університетів.

Асоціація представляє погляди університетів і консультує Європейську комісію з питань різноманітних дослідницьких стратегій, а також тісно співпрацює з організацією економічного співробітництва та розвитку, Радою Європи та ЮНЕСКО.

Нагадаємо, раніше у Полтавській політехніці відкрили інноваційний дитячий простір у рамках другої черги Центру освіти та піклування про дітей дошкільного віку Mr.Leader, а на базі університету відбувся воркшоп, присвячений безперервності освіти від дитячого садка до закладу вищої освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»