2023-06-12

The Times Higher Education Impact Rankings 2023: Полтавська політехніка зайняла позицію 1001+ у міжнародному академічному рейтингу

За результатами Всесвітнього рейтингу університетів The Times Higher Education Impact Rankings 2023 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» зайняв позицію 1001+ серед 1591 провідних закладів вищої освіти з 112 країн світу. Престижний академічний рейтинг базується на 13 ретельно відібраних показниках ефективної діяльності університетів, серед яких – якість викладання, рівень наукових досліджень, передача знань та міжнародна діяльність.

The Times Higher Education Impact Rankings 2023: Полтавська політехніка зайняла позицію 1001+ у міжнародному академічному рейтингу

За результатами Всесвітнього рейтингу університетів The Times Higher Education Impact Rankings 2023 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до цьогорічного рейтингу та посів позицію 1001+.

Відзначимо, рейтинг The Times Higher Education Impact Rankings 2023 вважається одним з найвпливовіших міжнародних університетських рейтингів та був розробленим у 2010 році виданням Times Higher Education у рамках глобального проєкту Global Institutional Profiles Project.

Рівень досягнень університетів оцінюється на підставі результатів щорічного глобального експертного оцінювання їхньої діяльності, а також результатів щорічного глобального експертного опитування представників міжнародної академічної спільноти і роботодавців.

Критеріями відбору експертів для опитування служить наукометричний аналіз продуктивності та цитованості, а також викладацька та наукова діяльність у закладах вищої освіти, наявність не менше 50 опублікованих наукових робіт тощо. Під час опитування експерти обирають з шести тисяч найкращі, на їхню думку, вищі освітні заклади, а також найсильніші університети для продовження здобуття вищої освіти за магістерським та докторським рівнями.

За рейтингом аналіз діяльності закладів вищої освіти складається з 13 показників, серед яких - якість викладання, рівень наукових досліджень, передача знань та міжнародна діяльність.

Всесвітній рейтинг університетів The Times Higher Education Impact Rankings 2023 містить 1591 університет з 112 країн світу, серед яких 32 провідні українські заклади вищої освіти.

Нагадаємо, нещодавно Полтавська політехніка підвищила позиції у рейтингу наукової діяльності.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»