2023-05-17

Представники Vaillant Group Ukraine поділилися зі студентами професійними кейсами щодо принципів роботи кліматичної техніки

17 травня у Навчально-науковому центрі нафтових і газових промислів Siemens Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представники компанії Vaillant Group Ukraine розповіли студентам та викладачам кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики про основні принципи та особливості роботи кліматичної техніки та відповіли на запитання учасників заходу.

Представники Vaillant Group Ukraine поділилися зі студентами професійними кейсами щодо принципів роботи кліматичної техніки

17 травня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у Навчально – науковому центрі нафтових і газових промислів Siemens представники компанії Vaillant Group Ukraine провели професійний івент зі студентами та науково – педагогічними працівниками кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики.

Під час заходу майбутні професіонали дізналися про основні принципи та особливості роботи кліматичної техніки та презентували можливості найсучасніших систем опалення. До налагодження конструктивного діалогу зі студентською молоддю долучилися регіональний менеджер компанії Vaillant Group Ukraine Олена Матвієнко та інженер з розвитку Vaillant Group Ukraine Костянтин Жмурко.

«Насамперед хочу подякувати за увагу учасникам сьогоднішнього заходу, адже ми вперше у стінах Полтавської політехніки та презентуємо можливості компанії Vaillant. Упродовж нашого діалогу залюбки дамо відповіді на всі ваші запитання. Сподіваюся, що ця зустріч буде корисною для усіх нас», – зазначила Олена Матвієнко.

Як відзначили спікери, історія компанії Vaillant починається з 1874 року, коли Йоганн Вайллант в Німеччині заснував свою компанію, яка виготовляла вироби з бляхи та опалювальні котли. З перших днів ця компанія була революційною, завдяки новим впровадженим у її діяльність ідеям та інноваціям. На сьогодні компанія Vaillant є провідним виробником кліматичної техніки не тільки в Європі, а й у світі, і при цьому вона досі залишається сімейним бізнесом, пропонуючи клієнтам високу якість виробництва та передові технології.

«Насправді не в кожній компанії є така посада як інженер з розвитку й такий відділ, як технічний відділ тощо. Це означає, що Vaillant велику увагу приділяє саме розвитку, освіті й поширенню інформації не про переваги обладнання і як його вигідно продати, а про принцип роботи техніки загалом, про планування схем, систем, про те як допомогти кінцевому клієнту отримати найкращий результат.

Які задачі стоять перед кліматичною технікою взагалі? Що ми хочемо отримати від кліматичної техніки? Перш за все ми хочемо, щоб взимку нам було тепло, а влітку прохолодно, або хоча б не жарко. Ми хочемо якісне повітря, а це значить, що потребуємо повітря без пилу, без бруду, без алергенів.

Ми хочемо, щоб ця кліматична система була економна й зберігала наші кошти, тому в перспективі орієнтуємося на альтернативні джерела енергії. Ми хочемо, щоб нею було зручно керувати власнику, а не по принципу «Відкрий-закрий кран», щоб все це було автоматично і з мінімальним втручанням клієнта. І класичний аргумент – це якісне виконання. Клієнт не має турбуватися про те, що там відбувається з технікою. По аналогії з автомобілем: людина хоче сісти в нього й поїхати. Її не цікавить кожен місяць заїжджати на СТО.

Наша компанія при виготовленні обладнання враховує екологічний фактор, адже, спалюючи дрова та нафту колись, люди чинили негативний вплив на екологію та навколишнє середовище. Потім почали спалювати газ і це була революція. Але з часом люди зрозуміли, що є більш екологічні варіанти опалення й охолодження. Вся техніка компанії Vaillant працює з урахуванням екологічного фактора.

Тому підсумовуючи можна сказати, що Vaillant виконує всі завдання, які стоять перед кліматичною технікою», – розповів Костянтин Жмурко.

Під час зустрічі фахівці Vaillant обговорили зі студентами інноваційні технології в енергоефективних системах опалення та охолодження, використання відновлюваних джерел енергії в кліматичній техніці та роль кліматичної техніки у забезпеченні енергонезалежності та зменшенні залежності від вуглеводневих палив, що є вкрай актуальним для країни в умовах воєнного стану.

Раніше студенти-фінансисти ознайомилися з актуальними напрямами організації банківського бізнесу на базі відділень АТ «Sense Bank», науковці та студенти обмінялися практичними кейсами бізнес-діагностування діючих українських та міжнародних компаній в умовах воєнного стану, а майбутні професіонали дізналися про міжнародні аудиторські практики, опанувавши онлайн-курс від мережі незалежних аудиторських та консалтингових компаній Nexia DK.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»