2021-05-18

Президент України нагородив науковицю політехніки до Дня науки

Указом Президента України №195/2021 Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня науки, завідувачці кафедри менеджменту і логістики Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктору економічних наук, професору Ользі Комеліній присвоєне почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Президент України нагородив науковицю політехніки до Дня науки

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, зміцнення науково-технічного потенціалу України, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм Президент України нагородив Ольгу Комеліну почесним званням «Заслужений працівник освіти України».

Професор Ольга Комеліна – авторитетний науковець, яка досліджує інноваційно-інвестиційні механізми реалізації стратегій соціально-економічного розвитку (макро-, мезо- та мікрорівні); проблеми безпекоорієнтованого сталого розвитку в умовах цифрової трансформації економіки; оцінювання ефективності сучасних технологій менеджменту в умовах посилення інноваційної конкуренції підприємств. Понад 25 років вона працює у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», автор понад 150 статей у фахових видання України та у зарубіжних виданнях; 11 монографій, у тому числі одноосібних, більше 50 навчально-методичних розробок, навчальних посібників, підручників. Науковиця була відповідальним виконавцем держбюджетних і науково-дослідних тем, залучена до роботи у вітчизняних та міжнародних редакційних колегіях фахових журналів з економіки та менеджменту. Близько 20 років вона також працює як вчений секретар спеціалізованої вченої ради Д44.052.03.

Під науковим керівництвом професора Ольги Комеліної підготовлено 10 кандидатів наук, а студенти виборюють призові місця на наукових конкурсах.

З 2019 року Ольга Комеліна є членом наукової ради МОН України (секція «Економіка»), а з 2020 р. – членом експертної групи МОН України за напрямом «Суспільні науки».

«Надзвичайно пишаюсь тим, що мій шлях у науці безпосередньо пов’язаний з моїм рідним і дійсно найкращим університетом – Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». З гордістю стверджую, що Полтавська політехніка – територія талановитих студентів і викладачів, креативності та успіху, їх поєднання забезпечує усьому нашому колективу нові перемоги та досягнення, а Україні – зміцнення та розвитку!

Безмежно вдячна Володимиру Олександровичу Онищенку, ректору, доктору економічних наук, професору за ті унікальні умови в університеті, що забезпечують старт у житті багатьох науковців, студентів, аспірантів! Його зусиллями створено потужну наукову економічну школу, яка відома в Україні та закордоном, він постійно дбає про розвиток університету, а науковці мають змогу працювати в надзвичайно сприятливому для наукової діяльності інноваційному середовищі.

Володимир Олександрович завжди підтримує діяльність науковців і це досягнення – у тому числі результат його зусиль у розвитку наукової школи.

Принагідно хочу подякувати Міністру освіти і науки Сергію Шкарлету за увагу та підтримку науковців, зосереджених на дослідженнях та сприянні розвитку економічного потенціалу регіонів, високу оцінку внеску у розвиток української освіти та науки. І, звісно, хочу подякувати колегам, колективу кафедри за професійне спілкування і співтворчість.

За кілька десятиріч роботи викладачем і науковцем дуже пишаюсь своїми успішними випускниками і особливо – аспірантами, а нині науковцями, які успішно захистили кандидатські дисертації. Найбільша радість – це аудиторія з допитливими студентами, з якими ділюсь знаннями, досвідом і бажанням глибоко розуміти суть явищ, які безпосередньо впливають на наше життя. Безумовно таке почесне звання – дуже відповідальне, але й мотивуюче зобов’язання вдосконалюватися, продовжувати науковий пошук, передаючи знання молоді, і розвивати вищу освіту, адаптуючи до викликів сучасності. Тож запрошую на навчання до нашого університету, зокрема до Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту», – подякувала професор Ольга Комеліна. Нещодавно науковиця обговорювала зі стейкхолдерами критерії якісної підготовки докторів філософії економічних спеціальностей.

Минулого року Президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня незалежності України нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»