2023-01-23

При вступі не будуть використовувати середній бал атестата

Під час проведення вступної кампанії-2023 Міністерство освіти і науки України не планує використовувати середні бали раніше здобутих документів про освіту. Також при вступі до закладів вищої освіти не буде застосовуватися сільський коефіцієнт.

При вступі не будуть використовувати середній бал атестата

Під час проведення вступної кампанії-2023 Міністерство освіти і науки України не планує використовувати середні бали раніше здобутих документів про освіту.

Про це під час презентації моделі вступної кампанії повідомив генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

За його словами, також при вступі до закладів вищої освіти не буде застосовуватися сільський коефіцієнт.

Як відомо, Міністерством освіти і науки разом з Українським центром оцінювання якості освіти була презентована модель проведення національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Детальніше про особливості проведення НМТ у 2023 році тут.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії -2023 приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Раніше науковці провідних українських університетів можуть отримати індивідуальні гранти, відкрито стипендіальну програму для науковців від Британської Асоціації Слов’янських та Східноєвропейських Студій, оприлюднено конкурси Програми Європейського Союзу Erasmus+ на 2023 рік.

 

 Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»