2023-01-23

Прохідні бали з усіх предметів національного мультипредметного тесту (НМТ) підвищено

Під час вступної кампанії 2023 року для всіх предметів НМТ буде підвищено мінімальні пороги, які необхідно подолати учасникам тестування для отримання позитивного результату. Вступникам необхідно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів за виконання кожного з трьох блоків НМТ.

Прохідні бали з усіх предметів національного мультипредметного тесту (НМТ) підвищено

Під час вступної кампанії 2023 року для всіх предметів національного мультипредметного тесту (НМТ) буде підвищено мінімальні пороги, які необхідно подолати учасникам тестування для отримання позитивного результату.

Зокрема, у 2023 році для отримання можливості брати участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти вступникам необхідно набрати не менше 10% від загальної кількості тестових балів за виконання кожного з трьох блоків НМТ.

Отже, зважаючи на характеристики тестів, що будуть застосовані в 2023 році, учасникам тестування для отримання мінімальних 100 балів за двохсотбальною шкалою з української мови необхідно буде набрати 5 тестових балів (з 45 можливих).

Для отримання позитивного результату з математики учасник має отримати 4 бали (з 32 можливих).

З історії України мінімальний «пороговий» тестовий бал складатиме 6 тестових балів (з 54 можливих).

Мінімальний тестовий бал з біології складатиме 5 балів (з 46 можливих).

Для того, щоб отримати позитивний результат з фізики (32 можливих), хімії (40 можливих) та іноземних мов (32 можливих бали), мінімальна кількість балів, необхідна для вступу, складатиме 4 тестових бали. Для порівняння, у 2022 році для отримання результату за шкалою 100–200 учаснику достатньо було набрати хоча б 1 тестовий бал з кожного предметного блоку НМТ.

Детальніше про особливості проведення НМТ у 2023 році тут.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії - 2023 приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Нагадаємо, представлено модель вступної кампанії до закладів вищої освіти.

Раніше науковці провідних українських університетів можуть отримати індивідуальні гранти, відкрито стипендіальну програму для науковців від Британської Асоціації Слов’янських та Східноєвропейських Студій, оприлюднено конкурси Програми Європейського Союзу Erasmus+ на 2023 рік.

 

 Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»