2021-07-03

Ректор політехніки привітав полтавських медалістів

У 2021 році 1725 випускників завершили навчання у полтавських школах. Майже кожен десятий випускник отримав медаль за успіхи у навчанні. Полтавський міський голова Олександр Мамай разом із ректорами полтавських університетів нагородив медалістів, а також відзначили чемпіонів ЗНО, які набрали 200 балів, переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів і змагань.

Ректор політехніки привітав полтавських медалістів

143 випускники отримали золоті медалі, 18 – срібні. За роки навчання школярі досягли чималих успіхів у різних сферах. Серед них шестеро випускників, які цьогоріч, набрали 200 балів на ЗНО:

Олексій Олексяк, ліцей № 1 ім. І.П. Котляревського (біологія);

Софія Стефанишин, ліцей № 1 ім. І.П. Котляревського (біологія);

Марія Ворона, науковий ліцей № 3 (англійська мова);

Артем Шкіль, школа № 4 (математика);

Валерія Саркісян, гімназія № 6 (англійська мова);

Анастасія Демидченко, школа № 10 ім. В. Г. Короленка (фізика).

«Я сьогодні від себе особисто, від усієї територіальної громади, яку я маю честь сьогодні очолювати, щиро вітаю всіх із зі святом успіху, зі святом тріумфу, зі святом гордості за наших 11-класників, які не просто випускниками шкіл та гімназій стали – вони впевнено 11 років крок за кроком долали вершини науки і сьогодні заслужено отримують медалі. Я певен, що наш з вами обов’язок підтримувати світло знань, даючи йому можливість сяяти в майбутньому – так визначив головну мету освіти Ілон Маск, винахідник «Тесли», людина з космічним мисленням і такими ж космічними планами.

Медаль – це яскраве свідчення високої якості освіти, яку надають наші заклади.

Цьогорічні медалісти вражають і захоплюють своєю працездатністю та наполегливістю в досягненні мети, вони принесли славу нашій громаді, адже успіх – це результат титанічної праці, яку наснажує віра в власні сили, підтримка педагогів і безумовно ваша, шановні батьки.

Це наша спільна радість і наша з вами гордість, дорогі батьки та педагоги, адже саме ви зробили усе можливе і неможливе, щоб ваші діти піднялися сьогодні на цю сцену.

Це наша спільна гордість, шановні ректори полтавських закладів вищої освіти, тому що активна і дієва співпраця школи та науки, стала основою для досягнення нашими учнями високих результатів у навчанні і науково-дослідницькій діяльності. Любі випускники, ви сьогодні закінчуєте  школу в ювілейний для нашої держави рік – рік 30-річчя незалежності та 25-річчя Конституції України. Любіть Україну, любіть нашу красуню Полтаву. Любіть і шануйте своїх батьків і йдучи за покликом вітру мрій і надій пам’ятайте, що вас завжди чекають вдома і рідній школі. Полтава виховала вас на своїх культурних та історичних традиціях, школа дала знання, влада спільно з батьками створила вам умови для вашого зростання і розвитку для того, щоб ви упевнено ступили у завтрашній день. Щедра полтавська земля, уся полтавська громада дала вам міцні крила для високого польоту, тож нехай цей політ буде щасливим і саме головне – успішним, а коли виникатимуть труднощі, згадайте слова Оскара Уайльда: «Я не можу керувати напрямом вітру, але завжди мушу так поставити вітрило, щоб досягти своєї мети»!» – привітав міський голова Олександр Мамай.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко виконав почесну місію з особливою радістю, нагородивши дітей за роки великої праці:

«Шановні випускники, ви – справжня еліта і гордість міста! Навчання на відмінно, призові місця на конкурсах МАН і високі бали на ЗНО – це видатне досягнення. На шляху до успіху вам весь час допомагали батьки і вчителі, тож хай сьогодні на їх честь також лунають оплески!

І сьогодні починається новий відповідальний етап – ви обираєте професію і нових вчителів. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» носить ім‘я полтавця, який зі срібною медаллю закінчив гімназію, обожнював футбол і сміливо мріяв. Його мрія про космос не просто збулась, а відкрила нову епоху в історії людства. Траєкторія польотів на Місяць стала світовим досягненням. Без цього у нас не було б зараз навіть мобільного зв’язку. Ще в школі Юрій Кондратюк нотував ідеї ще дуже багатьох винаходів. І я сподіваюсь, що і ви будете наполегливо іти до своєї мрії. А Полтавська політехніка допоможе вам  збудувати нову траєкторію успіху!

Уся Полтава сьогодні вітає вас! Двері усіх полтавських університетів відкриті перед вами. Ви не пошкодуєте, якщо навчатиметесь у рідному місті, адже сучасна вища освіта тепер не потребує далеких подорожей – технології майбутнього роблять світ ближче, ніж будь-коли.

А ставши професіоналами своєї справи, прошу бути патріотами міста, де народились і навчались. Мабуть міський голова мене підтримає, якщо окрім успіхів, побажаю вам стати почесними громадянами Полтави за те, що зробите цей світ кращим! Ще раз вітаю Вас дорогі друзі! І до зустрічі 1 вересня на посвяті в студенти Полтавської політехніки!»

Серед медалістів – абітурієнти Полтавської політехніки, зокрема золота медалістка Софія Грошева, яка виголошувала промову і вручила міському голові пам'ятний подарунок від випускників.

Напередодні урочистостей для медалістів, ректор та міський голова вручили дипломи бакалаврам політехніки. Того ж дня у Полтавському фаховому коледжі нафти і газу відсвяткували випуск молодших спеціалістів, а наступного – науковиці політехніки привітали випускників Миргородського фахового коледжу імені Миколи Гоголя.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»