2023-09-18

Ректор політехніки взяв участь у нараді з питань підвищення якості науково-дослідницької діяльності учнівської молоді Полтавщини

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», президент МАН України у Полтавській області, професор Володимир Онищенко взяв участь у робочій зустрічі з колективом Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді». Учасники зустрічі обговорили питання підвищення якості науково-дослідницької роботи учнівської молоді, популяризації науки серед школярів та співпраці з закладами вищої освіти.

Ректор політехніки взяв участь у нараді з питань підвищення якості науково-дослідницької діяльності учнівської молоді Полтавщини

У діяльності Полтавського обласного територіального відділення Малої академії наук України відкрилась нова сторінка – заклад розпочав роботу у новому навчальному році під керівництвом Валерія Бикова, заступника директора з навчально-виховної роботи, призначеного виконуючим обов'язки директора Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді».

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Євген Кончаковський, депутат Полтавської обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки та культури Олег Діденко, ректор Полтавської політехніки, президент МАН України у Полтавській області, професор Володимир Онищенко взяли участь у робочій зустрічі з колективом Комунального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді», президентом МАН міста Кременчука Оленою Сьомік та керівниками філій Лубенського, Миргородського районів. Під час зустрічі обговорили питання активної науково-дослідницької діяльності, популяризації занять наукою серед учнівської молоді Полтавщини, оптимізації ресурсів і методичного забезпечення.

Присутні привітали досвідченого методиста з призначенням на відповідальну посаду, а президент Полтавського територіального відділення МАН України, професор Володимир Онищенко передав всьому колективу теплі побажання від президента МАН України, академіка Станіслава Довгого, який по-особливому ставиться до Полтавщини.

«Головним критерієм  якості, безсумнівно, має бути сучасна лабораторна та матеріально-технічна база, яка має інноваційні засоби навчання такі, наприклад, як Apple iMac, Siemens, HP, Lenovo, Asus, Dell та інші сучасні лабораторії робототехніки, хімії, філології, психології, центри сучасного мистецтва тощо.

Переконаний, що відкриття Музею науки на базі Полтавської політехніки буде важливим доповненням та ефективним інструментом для популяризації науки серед учнівської молоді та додатковою мотивацією для вивчення таких важливих предметів, як математика, фізика, хімія, біологія.

Неабиякою підтримкою манівців  з боку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» буде керівник Центру по роботі з обдарованою молоддю – шановна Ольга Сень, яка стояла у витоків «манівського» руху на Полтавщині та має потужний освітянський досвід!

Окрім цього, академічна спільнота зацікавлена, щоб талановита молодь залишалась у громадах області, обирала полтавські заклади вищої освіти, продовжувала навчання в Україні і бачила своє майбутнє на Батьківщині.

Мала академія наук України створює умови для інтелектуального та духовного розвитку учнівської молоді, стимулювання творчого самовдосконалення, розвитку науково-дослідницької, експериментальної діяльності у різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва. Саме Мала академія наук України є тим стартовим майданчиком, який дає школярам перший досвід наукової діяльності, пошуку креативних рішень і презентації власних досягнень.

Переконаний, спільними зусиллями ми приведемо до лідерства молоду наукову еліту Полтавщини – майбутнє України!» – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

За словами директора Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євгена Кончаковського та депутата Полтавської обласної ради, голови  постійної комісії з питань освіти, науки та культури Олега Діденка, МАН повинна примножувати саме наукові досягнення і працювати на науковий результат, подолати явища недобросовісної конкуренції і раціонально використовувати наявні ресурси.

З метою підвищення якості освітнього процесу та забезпечення високого рівня організації науково-дослідницької роботи усі заклади вищої освіти Полтави будуть долучатися до організації та проведення цієї важливої роботи.

Мала академія наук дає можливість:

  • стати лауреатом стипендії Президента України;
  • здобути премії Полтавської обласної ради;
  • отримати додаткові 10 балів до загального балу НМТ;
  • безкоштовно відпочити у таборі «Ерудит»;
  • подорожувати Україною;
  • взяти участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах.

Полтавське територіальне відділення Малої академії наук України нараховує 5 наукових відділень, які охоплюють 12 наукових секцій: історії, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, наук про Землю,  математики, комп’ютерних наук,  філософії та суспільствознавства, хімії та біології, фізики та астрономії, економіки, мовознавства, екології та аграрних наук, технічних наук.

Нещодавно юридична клініка Полтавської політехніки набула членства в Асоціації юридичних клінік України, а співробітники Головного управління ДСНС України у Полтавській області пройшли інтенсивний курс англійської мови на базі політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»