2021-07-13

Ректор політехніки взяв участь у робочій зустрічі в Посольстві України в Азербайджані

Під час робочої поїздки ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, в Посольстві України в Азербайджанській Республіці відбулася зустріч української делегації з першим секретарем Посольства з культурно-гуманітарних питань Георгієм Сельським, в ході якої було обговорено перспективи співпраці в освітній галузі між Україною та Азербайджаном.

Ректор політехніки взяв участь у робочій зустрічі в Посольстві України в Азербайджані

Українська делегація у складі ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка, проректора з наукової та міжнародної роботи Світлани Сівіцької та директора ТОВ «Wellsite Digital» Ігоря Вітрика перебувала з робочим візитом у м. Баку.

6 липня 2021 року делегати зустрілись з першим секретарем Посольства з культурно-гуманітарних питань Георгієм Сельським. Ректор університету, професор Володимир Онищенко висловив щиру вдячність Посольству України в Азербайджанській Республіці та особисто Надзвичайному та Повноважному Послу Владиславу Каневському за всебічну підтримку ініціатив міжнародного співробітництва із закладами вищої освіти Азербайджану.

«Полтавська політехніка має багаторічну співпрацю з Посольством України в Азербайджанській Республіці. Важливим результатом міжнародного співробітництва є проведення, за підтримки Посольства України в Азербайджанській Республіці, спільних азербайджансько-українських наукових конференцій, академічних обмінів та встановлення партнерських зв'язків з провідними закладами вищої освіти Азербайджанської Республіки. Радію, що такі високі дипломатичні зустрічі стають традицією.

Навесні Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зазначав, що нова історія співпраці з азербайджанськими колегами почалась у 2018 році, зокрема з підписання Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» угод з університетами Азербайджану. І як ректор додам – це надзвичайно відповідальна освітньо-наукова і дипломатична місія! Повертаємось з новими угодами, відкриваємо нові можливості!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Перший секретар Посольства з культурно-гуманітарних питань Георгій Сельський відзначив активність та системність розвитку міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», досягнуто домовленостей про подальший розвиток співпраці, а представники Посольста України в Азербайджанській Республіці висловили цілковиту підтримку та всебічне сприяння Полтавській політехніці у справі реалізації нових міжнародних проєктів в рамках державної стратегії зміцнення співпраці з Азербайджанською Республікою, зокрема у сфері вищої освіти.

У травні Полтавська політехніка започаткувала партнерство з приватним Університетом «Одлар Юрду», який входить до топ-10 найкращих університетів Азербайджану.

За результатами робочої поїздки в Баку, делегація Полтавської політехніки домовилась про нові спільні наукові проєкти з Азербайджанським державним університетом нафти і промисловості і співпрацюватиме з одним із найсучасніших у світі центром підготовки буровиків.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»