2022-10-06

Ректор Полтавської політехніки привітав колектив Білостоцької політехніки з початком нового навчального року

6 жовтня в університеті-партнері – Білостоцькій політехніці офіційно почався новий навчальний рік. На запрошення ректорки, професорки Марти Косіор-Казберук, ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко як Почесний професор Білостоцької політехніки взяв участь в інавгураційних урочистостях в режимі онлайн і привітав академічну спільноту та студентів, подякувавши за потужну підтримку України.

Ректор Полтавської політехніки привітав колектив Білостоцької політехніки з початком нового навчального року

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже багато років плідно співпрацює у сфері освіти та науки з Білостоцькою політехнікою – одним із найпрогресивніших європейських університетів-партнерів та найбільшим політехнічним університетом північно-східної Польщі.

Нещодавно ректор, професор Володимир Онищенко здійснив партнерський візит і обговорив з ректоркою, професоркою Мартою Косіор-Казберук можливості для навчання студентів Полтавської політехніки, стажування викладачів, а також розширення напрямків співпраці, започаткованих у 2014 році. Проте в умовах загострення війни ректор вирішив взяти онлайн-участь в урочистостях з нагоди початку нового навчального року та подякувати польським друзям за підтримку України.

Білостоцька політехніка допомагала багатьом українцям, які рятувались від війни. Кампуси стали їхнім прихистком, університет організував безкоштовні курси польської мови, спеціалізовані курси онлайн-навчання українською, відкрив для студентів, аспірантів та докторантів програму Erasmus+.

«Надзвичайно важливо, що з перших днів війни колектив Білостоцької політехніки допомагав колективу Полтавської політехніки та прийняв за програмою академічної мобільності наших студентів та молодих науковців.

Мені, як почесному професору Білостоцької політехніки, надзвичайно приємно відчувати таку солідарність з Україною, тож, користуючись нагодою, подякував усьому польському народу за відчутну підтримку України у ці тяжкі для нашої держави часи, усій академічній спільноті, викладачам та студентам Білостоцької політехніки – за підтримку та беззаперечну віру в перемогу України!

Пишаюся тим, що Полтавська політехніка має такого надійного партнера та справжнього друга, як Білостоцька політехніка!

Бажаю колективу Білостоцької політехніки невичерпної енергії, подальших наукових здобутків, примножувати досягнення університету та прославляти вашу Альма Матер! Зичу, щоб цей навчальний рік став для вас початком чогось нового та видатного!

Щиро бажаю всім вам бути лідерами в тій сфері, яку ви для себе обрали, а нам усім – подальшої плідної співпраці на благо розвитку освіти та науки наших європейських університетів, якими є Полтавська та Білостоцька політехніки!» – побажав ректор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, ректору Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професору Володимиру Онищенку присвоєне звання Почесного професора Білостоцького технологічного університету, а під час польсько-українського ректорського семінару він презентував успішний досвід співпраці з польськими університетами і політику підтримки молодих вчених.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»