2024-03-04

Робоча група обговорила нові етапи реалізації проєкту з термомодернізації кампусу

У рамках реалізації проєкту термодернізації «Вища освіта України» за рахунок грантових коштів Європейського інвестиційного банку на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася нарада з учасниками робочої проєктної групи, до якої входять науковці Полтавської політехніки. Фахівці обговорили напрями забезпечення подальших заходів з термомодернізації університетського кампусу.

Робоча група обговорила нові етапи реалізації проєкту з термомодернізації кампусу

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася технічна нарада з учасниками робочої проєктної групи, до якої входять науковці Навчально-наукового інституту  архітектури, будівництва та землеустрою  Полтавської політехніки. Фахівці обговорили реалізацію наступних етапів термомодернізації корпусів університету.

Перший проректор – проректорка з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Олена Філонич проінформувала про стан фінансування і проміжні результати будівельних робіт.

«У першу чергу від імені адміністрації Полтавської політехніки  хочу подякувати за вашу небайдужість до динамічного  розвитку нашого університету та активну участь у спільному проєкті, за вашу сумлінну працю, оперативність у проєктних рішеннях і втіленні їх в життя. Як ви знаєте, даний проєкт триває вже понад десять років і кожен з нас безпосередньо долучився до його успішно реалізації, незважаючи на те, що  хтось включився до роботи  недавно, а  хтось з нами вже давно, з самісінького початку. Бажаю не зупинятися на досягнутому! Своєю працею ви даєте університету можливість залучити більше об’єктів до термодернізації, ощадливо використовуючи ресурси. А  та сума коштів, які політехніка має можливість заощадити за рахунок проєктування власними силами, використовується ще ефективніше і вкладається у самі роботи  по термодернізації.

Проєкт Європейського інвестиційного банку – єдиний масштабний проєкт, підтриманий Міністерством освіти і науки України,  який реалізується у системі вищої освіти.

Наш університет ратифікував через Кабінет міністрів України угоду на отримання міжнародної технічної допомоги по ще одному корпусу і наразі тендерна документація по ньому погоджується нашими консультантами з Європейського інвестиційного банку.

Відзначу незаперечний факт – політехніка стала першою з шести університетів, які отримали кошти на власну термомодернізацію. Маємо реальні кошти і те, що ми робимо спільними зусиллями в нашому університеті – це реальні здобутки, ефективність яких одразу видно. Перша черга заміни склопакетів уже позитивно відобразилась на мікрокліматі і підвищила комфорт», – наголосила  Олена Філонич.

У підсумку наради робоча група визначила пріоритетні напрямки подальшої  проєктної діяльності.

Нагадаємо, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно реалізовує проєкт з утеплення та термомодернізації навчальних корпусів та студентських гуртожитків «Вища освіта України» за рахунок грантових коштів Європейського інвестиційного банку. Загальна сума грантових коштів становить 7,5 млн євро (понад 300 млн гривень за нинішнім курсом) на модернізацію будівель.

Полтавська політехніка стала єдиним закладом вищої освіти, який самостійно виконав проєктно-кошторисну документацію та перейшов до етапу активних будівельних робіт – у кампусах встановлюють енергоефективні склопакети.

Раніше  у політехніці встановлені роутери нового покоління і оснащена хромбуками аудиторія.

Нещодавно політехніка вдруге стала учасницею всеукраїнського проєкту, спрямованого на підвищення якості освітніх послуг, в університеті презентували проєкт соціальної згуртованості, успішно реалізований за підтримки МОМ та уряду Японії, а також  політехніка стала партнером проєкту з цифровізації освітніх програм.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»