2024-02-19

«Будуємо майбутнє разом»: політехніка вдруге стала учасницею всеукраїнського проєкту, спрямованого на підвищення якості освітніх послуг

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» другий рік поспіль бере участь у Всеукраїнському проєкті «Будуємо майбутнє разом», спрямованому на забезпечення конкурентоспроможності студентів на сучасному ринку праці і підвищення їхньої потенційної цінності для роботодавців. Завдяки компанії «Computer Logic Group» здобувачі вищої освіти та науковці мають безкоштовний доступ до електронної бібліотеки нормативних документів України і сервісів для кошторисників.

«Будуємо майбутнє разом»: політехніка вдруге стала учасницею всеукраїнського проєкту, спрямованого на підвищення якості освітніх послуг

Уже другий рік поспіль Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» бере участь у Всеукраїнському проєкті «Будуємо майбутнє разом», який відкриє нові перспективи підвищення якості надання освітніх послуг, зокрема створює унікальні можливості використання сучасних ліцензійних програмних комплексів, що дають змогу здобувачам освіти та випускникам різних спеціальностей бути конкурентоспроможними на сучасному  ринку праці. Університет отримав безкоштовний доступ до програмних комплексів та онлайн-сервісів.

Координує співпрацю Полтавської політехніки з провідним українським розробником програмного забезпечення для будівельної та суміжних галузей ТОВ «Computer Logic Group» кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки підприємництва та маркетингу, сертифікований інженер-кошторисник Ксенія Чичуліна. До речі, нещодавно науковиця стала співавторкою підручника для майбутніх маркетологів.

За словами науковиці, особливої уваги заслуговує всебічна підтримка та діяльність компанії у сучасних непростих умовах, адже компанія продовжує працювати та ініціює подальше забезпечення учасників академічної спільноти якісним сучасним програмним забезпеченням і професійними сервісами.

На створеній фахівцями компанії «Computer Logic Group» онлайн-платформі представлені корисні матеріали, які студенти та науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки можуть використовувати в освітньому процесі,  на практичних заняттях і для професійного вдосконалення. Відзначимо, у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» здійснюється якісна практична підготовка здобувачів освіти у сфері будівництва, зокрема за спеціальністю 192 Будівництво та цивільна інженерія» та освітньо-професійною програмою «Будівництво та цивільна інженерія», які мають можливість підвищити фахові компетенції.

Доступ до електронної бібліотеки нормативних документів України через сервіс «БУДСТАНДАРТ Online» дозволяє працювати з близько 60 000 документів і актуальними вимогами до будівельного процесу, зокрема з будівництва, проєктування, розробки ПЗ, ціноутворення, пожежної безпеки, екології, енергетики, охорони праці, дорожньої галузі, харчової промисловості тощо.

У освітньому процесі використовується програмний комплекс «Будівельні технології: КОШТОРИС 8» – хмарне рішення для розрахунку та перевірки, кошторисів на будівельні роботи, здійснення контролю за ходом будівництва, відповідно до вимог Кошторисних Норм України. Можливість удосконалити навички роботи в програмному комплексі відкрита для студентів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» під час вивчення навчальних дисциплін «Економіка будівництва та проєктно-кошторисна справа», «Ціни і ціноутворення». Завдяки ньому майбутні професіонали глибоко опановують практичну складову кількох навчальних дисциплін, суттєво підвищують якість виконання розрахунково-графічних та дипломних робіт у розділах розрахунку кошторисної вартості об’єктів будівництва.

Автоматизувати розрахунок та перевірку кошторисів на проєктно-вишукувальні роботи відповідно до вимог Кошторисних Норм України дозволяє програма ПК «БУДІВЕЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ - КОШТОРИС ПВР».

Загалом  Всеукраїнський  проєкт «Будуємо майбутнє разом» відкриває широкий спектр можливостей:

Нагадаємо, на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкриті курси підвищення кваліфікації для кошторисників, які орієнтовані як на початківців, так і на досвідчених інженерів-кошторисників.

Раніше Полтавська політехніка стала лідером у реалізації європейського проєкту комплексного енергоефективного оновлення кампусів.

Нещодавно у політехніці презентували проєкт соціальної згуртованості, успішно реалізований за підтримки МОМ та уряду Японії, політехніка стала партнером проєкту з цифровізації освітніх програм, та увійшла до п’ятірки університетів, які реалізовуватимуть урядовий експериментальний проєкт для ветеранів.

Також ліцеїстам презентували можливості військової підготовки у Полтавській політехніці, а науковиці політехніки вдосконалили професійні навички на освітніх курсах від Нацбанку.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»