2023-12-01

«Робота є»: студенти відвідали форум з працевлаштування і отримали поради кар'єрних консультантів

Студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки відвідали форум для роботодавців і потенційних працівників «Робота є» на базі Центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Полтаві, який відбувся 1 грудня. Майбутні професіонали дізналися про актуальні вакансії, поспілкувалися з кар'єрними консультантами та відвідали лекційну зону, де вдосконалили практичні навички з підготовки резюме і проходження співбесіди.

«Робота є»:  студенти відвідали форум з працевлаштування і отримали поради кар'єрних консультантів

Відзначимо, якісна підготовка та підтримка студентів, випускників при їхньому успішному працевлаштуванні – одне з пріоритетних завдань діяльності Національного універистету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Одним із ефективних методів підвищення конкурентоспроможності випускників на сучасному ринку праці є систематичні візити на ярмарок вакансій, де молоді люди мають нагоду дізнатися про переваги пропонованих роботодавцями вакансій.

1 грудня 2023 року студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки управління та права Полтавської політехніки разом з науковицями Олександрою Маслій, Євгенією Карпенко, Валерією Шульгою та Мариною Чижевською відвідали захід з працевлаштування, ініційований Центром підтримки підприємців Дія.Бізнес у Полтаві, благодійною органіцзацією «Світло надії» в партнерстві з JERU (колаборація міжнародних неурядових організацій Welthungerhilfe та Concern Worldwide), за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва.

Майбутні професіонали дізналися про актуальні вакансії, поспілкувалися в професійному колі з фахівцями Центру та відвідали івенти роботодавців і кар'єрних консультантів, де вдосконалили власні практичні навички.

В експо-зоні від роботодавців, які мають потребу у працівниках та провадять діяльність відповідно до напрямків фахової підготовки студентів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки управління та права, юнаки та дівчата дізналися про актуальні вакансії, вимоги до претендентів, специфіку та умови праці у тій чи іншій установі.

У рамках Меморандуму про співпрацю Полтавської політехніки з Полтавським обласним центром зайнятості студенти поспілкувалися з представником центру Владиславом Кривоспицьким, який ознайомив здобувачів освіти із вимогами працедавців до претендентів на певну вакансію та із сучасним ринком праці загалом, закцентувавши увагу на тому, що пошук роботи повинен бути свідомим процесом, що ґрунтується на баченні свого майбутнього життєвого шляху.

Фахівець наголосив, що в умовах цифрової економіки однією із важливих навичок майбутніх економістів, фінансистів, бухгалтерів, правників, менеджерів, маркетологів, професіоналів з підприємництва та публічного управління є вміння працювати із різноманітним спеціалізованим програмним забезпеченням та неодмінне знання законодавства.

На майстер-класі «Як скласти сучасне резюме» від кар’єрної консультантки Наталії Гардер здобувачі освіти дізналися про тонкощі складання резюме та написання супровідних листів.

Разом з HR-менеджеркою Вікторією Бондаренко під час тренінгу «Як успішно пройти співбесіду» учасники обговорили методи подолання бар’єрів у спілкуванні з роботодавцями та вдосконалили навички комунікації, самопрезентації та креативності.

Науково-педагогічні працівники та студенти Навчально-наукового інституту фінансів, економіки управління та права Полтавської політехніки висловлюють слова щирої вдячності керівниці Центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Полтаві Альоні Гончаренко, тренеркам Наталії Гардер та Вікторії Бондаренко за підтримку та професійні настанови для нової генерації креативних, успішних та впевнених у собі випускників університету.

Раніше майбутні правники дізналися про особливості уніфікації нормативних документів у сфері екології, майбутні фінансисти дізналися про особливості корпоративного управління та комплаєнс-ризики у банківських установах з реальних кейсів АТ «Полтава-банк», а майбутні професіонали дізналися про міжнародні аудиторські практики, опанувавши онлайн-курс від мережі незалежних аудиторських та консалтингових компаній Nexia DK.

 

 

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»