2021-03-31

Школярам Полтавщини розповіли як виважено обирати професію

18 березня науково-педагогічні працівники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» влаштували інтелектуальний кафетерій «Людина для професії чи професія для людини» для школярів Полтавщини. Психологи розповіли про престижні професії та виявлення здібностей до того чи іншого фаху.

Школярам Полтавщини розповіли як виважено обирати професію

Науково-педагогічні працівники кафедри психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор психологічних наук, професор, завідувачка кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська, доктор педагогічних наук, доцент Наталія Сайко, кандидат психологічних наук, доцент Ніна Атаманчук, кандидат психологічних наук, доцент Юрій Горбенко, кандидат педагогічних наук, доцент Леся Клевака та старший лаборант Олександр Корнілов провели онлайн-захід інтелектуальний кафетерій «Людина для професії чи професія для людини» для школярів територіальних громад Полтавського регіону. Викладачі презентували широкі можливості Полтавської політехніки як потужного освітнього, наукового та інноваційного центру Полтавщини, ознайомили присутніх з престижними спеціальностями технічного, економічного, гуманітарного, нафтогазового та спортивного профілю.

«Останній рік став знаковим для Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – ми відзначили 90-ту річницю від дня заснування університету. Історія нашого закладу вищої освіти сповнена шани до освітніх традицій, титанічних наукових звершень, плідної співпраці з потужними українськими та міжнародними нафтогазовидобувними компаніями, провідними підприємствами регіону. Ми пишаємося успішними, творчими та наполегливими випускниками, що реалізують власний потенціал та утверджують високий статус університету серед провідних українських університетів. Наші двері широко відчинені для молоді, що прагне займатися робототехнікою, опановувати іноземні мови, вивчати прикладну математику та навчатися інноваційному підприємництву. Щиро дякуємо за співпрацю та ласкаво просимо до Полтавської політехніки!» – розповіла доктор психологічних наук, професор, завідувачка кафедри психології та педагогіки Світлана Яланська. За словами науковиці, за відносно короткий проміжок діяльності новоствореної кафедри пройдено чималий шлях – невдовзі вступники матимуть змогу навчатися за спеціальностями 053 «Психологія» та 012 «Дошкільна освіта». При кафедрі вже понад рік функціонує психологічна студія «Шлях до успіху», де розглядаються актуальні проблеми психологічної науки, проводяться квести, вікторини, до обговорення залучаються фахівці, практичні психологи державних установ міста. Науково-педагогічні працівники невтомно працюють над науково-дослідницькими проєктами, розробкою практичних рекомендацій по роботі з особливими дітьми. А дві науковиці кафедри Світлана Яланська та Наталія Сайко увійшли до складу експертних груп по підготовці підручників при Міністерстві освіти і науки України.

До обговорення вибору професії, відповідності особи за певними психологічними критеріями, пошуку джерел інформації про найпопулярніші професії активно долучилися представники шкіл Хорольської територіальної громади – учні десятих класів та майбутні випускники опорного закладу «Новоаврамівський ліцей», школярі Вергунівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Хорольської гімназії, Шишаківської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів, практичний психолог та соціальний педагог опорного закладу «Новоаврамівський ліцей» Аліна Кохан, студенти груп 201-ГЗ, 201-ГС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Відвідувачі інтелектуального кафетерію переглянули презентаційний ролик, перелік престижних спеціальностей, за якими готують в університеті та поспілкуватися у форматі «питання-відповідь».

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки Леся Клевака закцентувала увагу на ключових історичних моментах становлення закладу вищої освіти яку потужного освітнього, наукового, інноваційного університету, що посідає високі рейтингові місця серед престижних українських університетів.

Студенти та викладачі кафедри психології та педагогіки факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють подяку учасникам зустрічі за дружню та доброзичливу атмосферу і запрошують до співпраці представників закладів загальної середньої освіти, гімназій, ліцеїв міста Полтави та Полтавської області!

Наприкінці минулого року психологи провели віртуальну екскурсію політехнікою та онлайн-квест про здоров’я.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»