2021-04-22

Співробітники Полтавської політехніки отримують матеріальну допомогу на лікування

У Полтавській політехніці підтримують науково-педагогічних працівників і співробітників університету, які захворіли на коронавірус – у рамках ініціативи ректора «Рік соціального захисту в університеті» виплачується матеріальна допомога на лікування.

Співробітники Полтавської політехніки отримують матеріальну допомогу на лікування

«Враховуючи обмеження, спричинені пандемією COVID-19, ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимиром Онищенком 2021 рік в університеті оголошено Роком соціального захисту науково-педагогічних працівників. На сьогодні більше 10 співробітників університету скористалися такою можливістю та отримали матеріальну допомогу», – прокоментувала проректор з науково-педагогічної роботи та економічного розвитку Олена Філонич.

У відповідності до задекларованих цілей та п. 7.2 Колективного договору, укладеного між адміністрацією і трудовим колективом Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», схваленого конференцією трудового колективу (протокол №1 від 27 квітня 2020 р.), передбачена можливість виділення за потреби матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань, в тому числі для підтримки співробітників, у яких діагностовано та підтверджено COVID-19, і їм необхідне тривале лікування. Співробітники подають відповідні заяви на ім’я ректора.

На початку цього навчального року університет вжив посилені заходи для мінімізації ризиків захворювання: на вході встановлено безконтактний сканер температури, у корпусах розміщені карантинні навігатори, нанесена розмітка для позначення соціальної дистанції, розділення потоків руху і скориговано розклад занять для дезінфекції аудиторій. Викладачі та здобувачі освіти зобов’язані користуватися засобами індивідуального захисту органів дихання (одноразовими або багаторазовими масками, респіраторами) – пересування кампусами дозволяється тільки при дотриманні маскового режиму. Для використаних масок і рукавичок встановлені окремі контейнери.

«Непроста ситуація, у якій опинилися всі ми у зв’язку з пандемією COVID-19, потребує ефективної організації роботи, злагодженості та взаємної підтримки для зменшення негативного впливу пандемії на життя кожного члена колективу. Ми реагуємо на виклики і загрози, а також дбаємо про соціальний захист. Прагнемо, щоб після завершення цього важкого періоду весь наш колектив повернувся без втрат і з новими силами у звичайний ритм життя. Усім бажаю міцного здоров’я і наснаги!» – побажав ректор, професор Володимир Онищенко.

Головною метою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» є створення безпечних і комфортних умов для всіх учасників освітнього процесу: як студентів, так і для кожного співробітника та науково-педагогічного працівника.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»