2021-05-25

Спортсмени Полтавщини перемогли на Чемпіонаті України з гирьового спорту

Упродовж 20-23 травня на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат 9-18 років. Участь у престижних змаганнях взяли понад триста спортсменів з 16 областей. Збірна Полтавської області завоювала першість!

Спортсмени Полтавщини перемогли на Чемпіонаті України з гирьового спорту

У сучасному спортивному залі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» днями відбулися змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат. Участь у змаганнях взяли понад 300 спортсменів з Полтавської, Київської, Рівненської, Луганської, Донецької, Одеської, Житомирської, Харківської, Дніпропетровської, Хмельницької, Миколаївської, Тернопільської, Запорізької, Черкаської, Кіровоградської та Сумської областей.

Організаторами спортивної події виступили Союз гирьового спорту України та Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які подбали про дотримання протиепідеміологічних заходів та безпечні умови для учасників Чемпіонату України.

Змагання урочисто відкрили голова відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Микола Ткаченко, начальник Управління сім’ї молоді та спорту Полтавської обласної держаної адміністрації Марина Трохименко та кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа. Гості побажали спортсменам успішних виступів, яскравих перемог та незабутніх вражень від прогулянок затишними вулицями Полтави, а голова відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області Микола Ткаченко вручив спортсменам суддівські посвідчення.

Полтавська політехніка має комфортні умови для створення потужної команди професіоналів гирьового спорту, що тренуватимуться під керівництвом досвідчених гирьовиків Ярослава Сушка, Віталія Білоуса та Євгена Остапчука.

«Щиро раді вітати спортивну еліту Полтавщини у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», що славиться спортивними досягненнями власних студентів. Наймолодший структурний підрозділ університету – факультет фізичної культури та спорту примножує здобутки попередників та виховує нову генерацію спортсменів, що невтомно працюють на власний авторитет, всеукраїнське та міжнародне визнання.

Ми охоче приймаємо у себе змагання різного рівня, адже усвідомлюємо відповідальну та почесну місію – виховання нових спортивних лідерів!» – привітала декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа та передала найщиріші вітання від ректора університету, керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та громадської організації «Українська федерація учнівського спорту» у Полтавській області, професора Володимира Онищенка.

Змагання пройшли у дружній атмосфері, учасників та переможців нагородили спортивними відзнаками, дипломами та медалями. Спонсорами заходу стали ID-COR «Паспорт здоров’я серця», PEAK, мережі АЗС «BVS» та Юрій Олександрович Тимоха, представники приватного підприємства «Ланнівський цукровий завод», приватного підприємства «Ланна-Агро» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Ланнівська МТС».

Збірна Полтавщини – 74 спортсмени – у командному заліку перемогла, набравши максимальну кількість балів – 509. На другому місці – Харківська область (460 очок), на третьому – Житомирська (272).

Щорічні змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат проводяться з метою подальшого розвитку гирьового спорту серед сучасної молоді у Полтавській області та Україні, активного залучення дітей і підлітків до занять гирьовим спортом, зміцнення їх здоров'я та популяризації здорового способу життя.

Наразі відокремлений підрозділ Союзу гирьового спорту України в Полтавській області налічує близько 150 спортсменів, серед яких – заслужені майстри спорту України, дев’ятиразові Чемпіони України, багаторазові чемпіони Європи та світу Олег Коломієць та Ігор Гавришко, майстри спорту України міжнародного класу Ярослав Сушко, Руслан Срібний, Віталій Білоус та Микола Ткаченко. Близько ста спортсменів ще не досягли 18-річного віку, але вже демонструють хороші спортивні результати на змаганнях різного рівня.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка – осередок гирьового спорту в місті Полтава, де працюють відповідні спортивні секції та проводять тренування титуловані спортсмени. За всебічної підтримки та сприяння адміністрації закладу вищої освіти та особисто ректора університету, керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та громадської організації «Українська федерація учнівського спорту» у Полтавській області, професора Володимира Онищенка постійно оновлюється спортивний зал з гирьового спорту.

У стінах університету заслужений тренер України Павло Мандя виховав покоління видатних спортсменів – Заслуженого майстра спорту України Олега Коломійця, майстрів спорту України міжнародного класу Вячеслава Олішевка, Ярослава Сушка та майстра спорту міжнародного класу Дмитра Зайця. До речі, Дмитро Заєць став абсолютним чемпіоном спортивного фестивалю Арнольда Шварценеггера у США.

Наприкінці минулого року політехніка стала партнером міського Чемпіонату з куодокіокушин карате, а на початку березня у сучасному спорткорпусі університету пройшла III Гімназіада Полтавщини з шахів серед школярів.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»