2021-09-23

Студенти-айтішники пройшли відбір на Міжнародну олімпіаду з програмування ICPC Contest

У Полтавській політехніці відбувся перший етап Всеукраїнської олімпіади з програмування. Команда університету під керівництвом старшого викладача кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем Максима Демиденка пройшла відбір до Міжнародної олімпіади з програмування ICPC Contest.

Студенти-айтішники пройшли відбір на Міжнародну олімпіаду з програмування ICPC Contest

18 вересня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся I (очний) етап Всеукраїнської олімпіади з програмування. Інтелектуальні змагання стали відбірковим етапом 46th Annual World Finals of the International Collegiate Programming Contest з метою пошуку обдарованої молоді, позитивної мотивації до навчання, заохочення творчої праці майбутніх фахівців та підвищення якісного рівня підготовки професіоналів IT-сфери. Захід провели з урахуванням всіх необхідних протиепідеміологічних та карантинних обмежень, спричинених поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, з дотриманням соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту органів дихання, антисептиків для обробки рук.

Загалом у олімпіаді з програмування взяли участь 16 команд з чотирьох університетів та двох закладів загальної середньої освіти.

Учасники з полтавських університетів:

  • команда «NUPP_BrainDamage»Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • команда «cPPC_Polytechnic_3» Полтавського політехнічного коледжу;
  • команда «PSAU-«404» Полтавського державного аграрного університету;
  • команда «cPPC_Polytechnic_1» Полтавського політехнічного коледжу;
  • команда «PNPU_SZPS» Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка;
  • команда «PNPU_HMPS» Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка;
  • команда «cPPC_Polytechnic_2» Полтавського політехнічного коледжу;
  • команда «PSAU-126IST2021» Полтавського державного аграрного університету;
  • команда «cPPC_Polytechnic_4» Полтавського політехнічного коледжу.

Дивізіон закладів загальної середньої освіти представляли:

  • Полтавський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А.С. Макаренка (олімпіада для цього ЗСО проводилась на базі Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка);
  • Полтавський ліцей №1.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представила команда студентів Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки під керівництвом старшого викладача кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем Максима Демиденка.

«Уже маємо значний досвід проведення олімпіад з програмування та інших видів інтелектуальних конкурсів на базі нашого університету. Студенти-айтішники охоче долучаються до участі та демонструють неабиякий рівень практичного використання отриманих під час навчання знань.

Дванадцять олімпіадних завдань мали певні обмеження по часу, що мотивувало наших учасників активніше долучатися до роботи в команді. Для реалізації поставлених завдань були доступні більшість сучасних мов програмування. Більшість команд успішно з ними впоралися», - прокоментував наставник студентської команди Полтавської політехніки Максим Демиденко.

У командному заліку команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посіла друге місце серед шістнадцяти студентських і учнівських команд Полтавської області.

До трійки лідерів увійшли:

  • команда «cPPC_Polytechnic_3» Полтавського політехнічного коледжу (I місце);
  • команда «NUPP_BrainDamage»Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» (IІ місце);
  • команда «PSAU-«404» Полтавського державного аграрного університету (IІІ місце).

Практичні навички учасників дозволяють команді Полтавської політехніки конкурувати у створенні кращих алгоритмів та мати більший обсяг можливих мов для використання їхніх особливостей в певних умовах та при виконанні поставлених задач.

Нещодавно політехніка уклала угоду про співпрацю з найбільшою українською глобальною ІТ-компанією (

https://nupp.edu.ua/news/politekhnika-uklala-ugodu-pro-spivpratsyu-z-naybilshoyu-ukrainskoyu-globalnoyu-it-kompanieyu.html).

Нагадаємо, минулого року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до ТОП-50 у рейтингу найпопулярніших українських закладів вищої освіти для вступників на IT-спеціальності за версією DUO.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»