2024-06-09

Студенти університету дослідили витоки творчості видатного письменника, відвідавши Національний музей - заповідник Миколи Гоголя

Студенти спеціальностей 035 Філологія та 014 Середня освіта факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки спільно з доктором філологічних наук, професором кафедри германської філології та перекладу Тетяною Кушніровою надихнулися незабутньою атмосферою та дослідили витоки творчості видатного письменника, відвідавши театралізовану вечірню екскурсію у Національному музеї-заповіднику М.В.Гоголя.

Студенти університету дослідили витоки творчості видатного письменника, відвідавши Національний музей - заповідник Миколи Гоголя

Відзначимо, раніше у рамках вивчення літературознавчих освітніх курсів студенти першого – п’ятого курсів спеціальностей 035 Філологія та 014 Середня освіта факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели цикл виїзних лекцій, присвячених українській минувшині, тогочасним традиціям, обговоренню українських та зарубіжних літературних шедеврів.

Майбутні фахівці ознайомилися з краєзнавчими цікавинками та занурилися в історію рідного краю, відвідавши знакові локації Полтавщини. Натхненницею подібного формату освітньої діяльності, де гармонійно поєднується культурна, літературна та естетично – мистецька складова, а студенти можуть ознайомитися зі славетними національними надбаннями, вже традиційно виступила науковиця кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки – доктор філологічних наук, професор Тетяна Кушнірова. 

Нещодавно науково-педагогічні працівники та студенти спеціальностей 035 Філологія та 014 Середня освіта факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» завітали на гостини до Національного музею-заповідника М.В.Гоголя, де юнаки та дівчата ознайомилися з представленою музейною експозицією та побували на театралізованій вечірній екскурсії.

За словами екскурсовода, Національний музей-заповідник М. В. Гоголя є одним з найбільш туристично привабливих місць України, серед неповторної української природи розташований одноповерховий будинок з чотирма дерев'яними колонами, поруч із ним — невеликий флігель.

«Тут, у колишній Василівці (нині с. Гоголеве), жив Микола Васильович Гоголь, у цьому мальовничому куточку пройшли дитячі та юнацькі роки письменника. Тут він відкрив світ, сповнений зворушливих, сумних і веселих легенд, поетичної фантазії», - розповіла співробітниця музею-заповідника.

Під час насиченої ескурсійної програми студенти Полтавської політехніки доторкнулися до глибоко сокровенного у житті Миколи Гоголя, відвідали батьківський будинок, де їх радо зустрічала незмінна «матінка» письменника, Марія Іванівна Гоголь-Яновська, побували у флігелі, де зазвичай жив Микола Васильович, прослухали історію про червону свитку, прогулялися нічним садом, насолоджуючись магією української ночі.

Студенти та науково-педагогічні працівники кафедри германської філології та перекладу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності співробітникам Національного музею-заповідника М. В. Гоголя та особисто директорці музею Лідії Єнко за цікаву змістовну екскурсію знаковими для творчості видатного земляка локаціями, можливість зануритися в атмосферу безсмертних гоголівських творів та запрошують усіх бажаючих долучатися до науково-освітньої співпраці.

Нагадаємо, раніше студенти політехніки надихнулися атмосферою української минувшини, побувавши у славетних гоголівських місцях.

Нещодавно у Центрі сучасного мистецтва відкрилася виставка «Натхненний політ».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»