2023-12-19

Студенти політехніки стали переможцями Кубку України з армреслінгу

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Литвин, Вадим Литвин та Вероніка Гречана вибороли золоті, срібні та бронзові медалі Кубку України з армреслінгу, що відбувся у смт. Воловець Закарпатської області. У складі збірної команди Полтавщини спортсмени політехніки посіли перше загальнокомандне місце, ставши найкращими у власних категоріях.

Студенти політехніки  стали переможцями Кубку України з армреслінгу

Упродовж 14 – 18 грудня 2023 року у смт. Воловець Закарпатської області пройшли змагання Кубку України з армреслінгу, в яких участь взяли 480 спортсменів з 22 регіонів нашої країни.

В урочистій церемонії відкриття змагань взяли участь почесні гості - Воловецький селищний голова Михайло Попелич, виконавчий директор ТОВ  «АТЛАС ВОЛОВЕЦЬ ЕНЕРДЖИ»  Йилмаз Ілхан,  які побажали учасникам  успішних виступів та феєричних  перемог.  Варто відзначити,  вже вчетверте поспіль Кубок України з армреслінгу  проходить у Воловці, а  рівень організації  змагань  з кожним роком  тільки  зростає.

У складі збірної команди Полтавщини студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка»  показали найкращі результати та здобули  перше  загальнокомандне місце.

Почесні золоті, срібні та бронзові медалі престижного спортивного турніру вибороли:

  • Володимир Литвин, студент групи 601-мФС факультету фізичної культури та спорту,  здобув  золоту медаль на лівій руці та бронзову медаль на правій руці;
  • Вадим  Литвин,  студент групи 601-мФС факультету фізичної культури та спорту, став  дворазовим срібним призером на лівій та правій руці у ваговій категорії 70 кг.
  • Вероніка Гречана, студентка 101-ФС факультету фізичної культури та спорту, теж виборола срібні медалі  на лівій та правій руці.

Тренує спортсменів випускник факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Артем Письмак.

Загалом  спортсмени змагалися у різних вагових категоріях:

Юніори:

чоловіки: 60 кг, 65 кг,  70 кг, 80 кг,  понад 80 кг;

жінки: 50 кг,  60 кг , понад 60 кг.

Молодь: 60кг, 65 кг,  70 кг,  80 кг , понад 80 кг;

жінки: 55 кг, понад 55кг.

Дорослі: чоловіки: 55кг,   60 кг,  65 кг,  70 кг, 75 кг, 80 кг,85 кг, 90 кг,  100 кг , 110 кг, понад 110кг;

жінки: 50 кг, 56 кг , 60 кг, 65 кг, 70 кг, понад 70 кг.

Родзинкою цьогорічного Кубку України стала абсолютна категорія, де спортсмени боролися за грошові винагороди та ексклюзивну булаву. У церемонії нагородження переможців та призерів взяли участь народний депутат України, спортсмен, заслужений майстер спорту України,  володар звання  «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк та народний депутат України Михайло Лаба.

Усіх переможців та призерів Кубку України з армреслінгу відзначили дипломами та золотими, срібними і бронзовими медалями.

Вітаємо переможців, пишаємося та зичимо спортивного ентузіазму, життєвої енергії, нових вагомих здобутків!

Нагадаємо, раніше студент політехніки Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, а  під час цих же змагань студентка ФФКС Руслана Симоненко стала чотириразовою золотою призеркою.

Нещодавно визначили переможців Чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків та жінок.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»