2023-12-18

Визначили переможців Чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків та жінок

На спортивній базі Полтавської політехніки пройшли змагання особистого Чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків та жінок. Представників інтелектуального спорту привітали декан факультету фізичної культури та спорту, професор Ліна Рибалко та президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов, які висловили захоплення тим, що з кожним турніром кількість учасників зростає, а серед гравців – майстри спорту України та майстри спорту України міжнародного класу з шахів.

Визначили переможців Чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків та жінок

Вже традиційно Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» виступив партнером проведення особистого Чемпіонату України з шахів (класичні шахи) серед чоловіків та жінок (ІІІ ранг).

Упродовж 9 – 17 грудня 2023 року у найсучаснішому спортивному корпусі Полтавської політехніки під егідою Міністерства молоді та спорту України, Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної федерації шахів і за всебічної підтримки та сприяння ректора, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка тривав турнір, що об’єднав досвідчених спортсменів та шанувальників цього інтелектуального спорту з різних куточків України. За першість та почесні відзнаки змагалися також майстри спорту України та майстри спорту України міжнародного класу з шахів, чий приклад красивої гри на шаховій дошці захоплював та надихав інших учасників.

Чемпіонат України з шахів (класичні шахи) серед чоловіків та жінок розпочали з традиційного рівняння під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Привітати учасників завітали почесні гості - декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, президент Полтавської обласної федерації шахів, заступник головного судді змагань Григорій Щербов, головний суддя змагань – міжнародний арбітр Руслан Хамзін та головний секретар змагань – міжнародний арбітр Олег Товчига, які висловили захоплення тим, що з кожним турніром чисельність учасників зростає.

«Шановні спортсмени, почесні гості та партнери Полтавської політехніки, щиро вітаю вас з відкриттям особистого Чемпіонату України з шахів!

Приємно, що вже вкотре ці змагання проходять на спортивній базі потужного класичного університету, в якому надзвичайно динамічно розвивається спортивна та фізкультурно – оздоровча робота, створені комфортні умови для проведення турнірів такого рівня, що надихатимуть на феєричні спортивні перемоги та вагомі особисті досягнення. Зичу міцного здоров’я, успіхів а нашій Україні – миру та Перемоги над ворогом. Слава Україні!», привітала декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та передала слова найщиріших побажань від ректора, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

Президент Полтавської обласної федерації шахів, заступник головного судді змагань Григорій Щербов вітальною промовою мотивував учасників турніру на досягнення високих результатів та жагу до перемоги.

До святкових привітань долучився головний секретар змагань – міжнародний арбітр Олег Товчига, який від імені виконавчого комітету Федерації шахів України висловив подяку спортсменам, тренерам, суддям за активну участь у цілій серії запланованих упродовж календарного року подій: «Своєю грою ми показуємо, що живемо, працюємо та неодмінно переможемо! Бажаю учасникам відмінних результатів у підкоренні вершин спортивного Олімпу!».

За дорученням головного судді змагань – міжнародного арбітра Руслана Хамзіна головний секретар змагань розповів про регламент та основні правила Чемпіонату.

Змагання тривали до 17 грудня, було розіграно два турніри: серед жінок – 14 осіб, серед чоловіків -58 осіб. Переможців визначали за сумою набраних балів, кількістю перемог, результатами особистої зустрічі. Трансляція партій – 10 партій у чоловіків та 5 партій у жінок.

Переможцями Чемпіонату України з шахів (класичні шахи) серед жінок стали:

  • І місце - Цирульник Маріца, майстер спорту України з шахів (місто Дніпро);

  • ІІ місце - Бондар Дар'я, кандидатка у майстри спорту України з шахів (місто Хмельницький);

  • ІІІ місце - Мінаєва Юліана, кандидатка у майстри спорту України з шахів (місто Дніпро).

За результатами Чемпіонату України з шахів (класичні шахи) серед чоловіків відзначені:

  • І місце - Максимов Дмитро, майстер спорту України міжнародного класу з шахів (місто Дніпро);

  • ІІ місце - Берін Артем, майстер спорту України міжнародного класу з шахів (місто Миколаїв);

  • ІІІ місце - Горощенко Дмитро, майстер спорту України міжнародного класу з шахів (місто Миколаїв).

Усіх переможців та призерів Чемпіонату України з шахів серед чоловіків та жінок нагородили почесними Грамотами та медалями.

Нещодавно на базі політехніки відбувся дитячий обласний фізкультурно-оздоровчий захід «Фестиваль спорту», студент та випускник політехніки стали чемпіонами Європи з таїландського боксу, а спортсмени університету стали золотими призерами Чемпіонату світу з гирьового спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»