2022-11-29

Студенти політехніки відвідали майстер-клас з кримінального права та слідчого процесу від полтавських правоохоронців

Студенти спеціальності «Право» ННІ фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали майстер-клас з кримінального права та слідчого процесу. Представники прокуратури та Нацполіції дали можливість студентам відчути себе слідчими та на практиці застосувати отримані знання.

Студенти політехніки відвідали майстер-клас з кримінального права та слідчого процесу від полтавських правоохоронців

22 листопада для студентів спеціальності «Право» ННІ фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» правоохоронці провели майстер-клас з кримінального права та слідчого процесу.

Професійним досвідом з молоддю поділилися начальник відділу організаційного та правового забезпечення Полтавської обласної прокуратури Наталія Лець та представники Національної поліції, спеціалісти криміналісти слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Полтавській області – Максим Головко та Володимир Ковальов.

«Я дуже радий, що всі ви обрали спеціальність «Право» у Полтавській політехніці.  Хотілося б щиро подякувати за заняття для майбутніх юристів, які почали вивчати професійні дисципліни, а наші потужні стейкхолдери допомагають якісно навчати майбутніх фахівців! Ми нещодавно підписали меморандум про співробітництво з Полтавською обласною прокуратурою і вже активно реалізовуємо його положення, а також продовжуємо співпрацю з поліцією. Я щиро дякую за оперативність, за професіоналізм, за наочність. Я щиро дякую правоохоронцям за оперативність, за професіоналізм, за цікаву наочність для студентів!

Навчаємо сучасно і працюємо в команді!

Все буде Україна!» – зазначив ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

На початку тренінгу Наталія Лець розповіла студентам про правове забезпечення слідчого процесу, розслідування кримінальних правопорушень та притягнення осіб до кримінальної відповідальності, про завдання судового розслідування, доктрину плодів отруйного дерева, розглянула алгоритм проведення огляду місця подій та принцип складання оглядового протоколу.

Представники Національної поліції дали можливість студентам відчути себе слідчими та на практиці застосувати отримані знання. Молодь перемістилася до відтвореного місця кримінального злочину, де наочно побачила основні принципи та особливості роботи слідчих.

Раніше експерти-криміналісти розповіли студентам-правознавцям як шукати сліди злочинів, криміналісти, науковці і студенти різних спеціальностей обговорили особливості ідентифікації людей і предметів у судовій практиці.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»