2024-03-20

Студенти відзначили Міжнародний день французької мови, обговоривши її місце на лінгвістичній карті світу та продекламувавши улюблену поезію

На факультеті філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначили Міжнародний день французької мови. Викладачі та студенти різних спеціальностей обговорили місце французької мови на лінгвістичній карті світу, поняття омонімії та скорочень у повсякденному використанні та презентували поезію французькою мовою.

Студенти відзначили Міжнародний день французької мови, обговоривши її місце на лінгвістичній карті світу та продекламувавши улюблену поезію

На факультеті філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся просвітницький захід «Le français, c’est chic!», присвячений Міжнародному дню французької мови ((Journée de la langue française aux Nations unies).

Активними учасниками науково – освітнього івенту стали науково – педагогічні працівники кафедри загального мовознавства та іноземних мов та студенти різних спеціальностей Полтавської політехніки, що вивчають французьку мову як другу або третю іноземну мову. За словами учасників, пошанувати французьку мову як одну з офіційних мов ООН – це говорити про милозвучність мови, ставлення до неї її носіїв, співати французькі пісні, обговорювати культуру й традиції Франції та франкомовних країн і навіть їсти смачні круасани. 

Захід традиційно розпочався з Державного гімну України, проте в особливому форматі – Гімн прозвучав французькою мовою у виконанні талановитих студентів Полтавської політехніки.

Під час заходу студентка групи 101 -ГО спеціальності 014 Середня освіта Єлизавета Фот та студентка групи 201 -ГО Тетяна Рябіко, а також учениця 11 класу Наукового ліцею № 3 Ольга Кушнірова продекламували французькою мовою улюблену поезію.

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Галаур розповіла студентам про вплив французької мови на англійську мову та специфіку функціонування англізмів у сучасній французькій, звернувши їхню увагу на явище омонімії у французькій мові, скорочення в розмовному варіанті французької мови.

«Le français, c’est vraiment chic», - зробили висновок студенти, які вдячні керівництву університету за створену унікальну можливість вивчати французьку мову в Полтавській політехніці.

Раніше до річниці з дня народження видатного поета відбувся науково-мистецький круглий стіл, майбутні викладачі успішно вдосконалили фахові навички на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського, а полтавські школярі вдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»