2021-06-02

Студентка-геолог перемогла на SPE Europe Student Paper Contest

Наукова робота студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяни Ковтун увійшла до п’ятірки найкращих студентських досліджень, представлених в категорії Undergraduate Division по регіону Europe конкурсу SPE Europe Student Paper Contest.

Студентка-геолог перемогла на SPE Europe Student Paper Contest

Наукова робота «Роль соляної тектоніки в структуро- та пасткоутворенні у межах південного сходу Дніпровсько-Донецької западини» студентки-геолога Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяни Ковтун була відібрана для участі у конкурсі від Міжнародної спілки інженерів-нафтовиків (SPE) – SPE Europe Student Paper Contest.

Престижний міжнародний конкурс інноваційних нафтогазових ідей відбувався у форматі Zoom-конференції за участю суддів та учасників з різних країн Європи, які англійською мовою презентували унікальні наукові дослідження, щойно відкриті перспективні напрями та обмінювалися практичними науково-освітніми кейсами.

Дослідження особливостей приштокових зон Дніпровсько-Донецької западини, виконане під керівництвом кандидата геологічних наук, директорки Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки Наталії Макєєвої увійшло до п’ятірки кращих наукових робіт, представлених у категорії Undergraduate Division по регіону Europe.

«У своїй роботі намагалися розкрити проблематику дослідження приштокових зон Дніпровсько-Донецької западини, як перспективного напрямку проведення геолого-розвідувальних робіт на нафту і газ. Адже перспективні родовища часом неефективно використовуються через недостатню розвідуваність земних надр чи неправильне використання даних геологічних розвідок. Плануємо працювати над даним науковим напрямком, вдосконалюючи наявний методологічний інструментарій», – прокоментувала авторка дослідження, студентка Тетяна Ковтун.

За словами наукового керівника, кандидата геологічних наук, директорки Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки Наталії Макєєвої, в університеті створені сприятливі умови для заняття науково-дослідницькою діяльністю та розробки перспективних напрямків геологічних досліджень. Численні перемоги на всеукраїнських та міжнародних наукових студентських конкурсах та інтелектуальних змаганнях – яскраве свідчення ефективної співпраці досвідчених науковців та всебічно обдарованої молоді, що робить перші кроки в науці.

«Зі створенням в університеті нового науково-геологічного відділу створено потужний науково-освітній майданчик, де можна не лише виконувати нафтогазові та геологічні дослідження на замовлення провідних нафтогазосервісних компаній Полтавського регіону, але й працювати над розробкою нових наукових ідей, створювати власні стартапи. Сподіваюся, що наше дослідження також стане в нагоді геологам та фахівцям нафтогазового комплексу», – наголосила науковиця.

Нагадаємо, нещодавно, під час VIII Міжнародної нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ «Колтюбинг. ГРП. Бурові сервіси. Геологія та Геофізика» ректор Полтавської політехніки презентував новий науково-геологічний комплекс університету.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з небагатьох провідних українських університетів, де на практиці чітко реалізується конструктивний діалог науки, освіти та бізнесу. А сертифіковані та акредитовані лабораторії Навчально-виробничого центру нафти і газу університету дають можливість студентській молоді та PhD-здобувачам вищої освіти освоювати новітні наукові напрямки, працювати над модернізацією вже існуючих наукових моделей та методів.

Минулого року студенти та випускники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали переможцями конкурсу креативних ідей та інноваційних рішень для нафтогазової галузі України від освітньої професійної платформи Independent Petroleum Leaders (IPL)

Вітаємо переможницю та наукового керівника! Пишаємося вагомими добутками, бажаємо подальших успіхів та нових перемог!

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»