2023-05-15

Студентка університету взяла участь у польському молодіжному тренінгу, присвяченому здоровому способу життя

Студентка четвертого курсу спеціальності 035 «Філологія» факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Нестеренко взяла участь у молодіжному обміні «Your body is your gym», що проходив з 05 по 12 травня 2023 року у місті Лодзь (Республіка Польща).

Студентка університету взяла участь у польському  молодіжному тренінгу, присвяченому здоровому способу життя

У період з 5 по 12 травня 2023 року  у місті Лодзь  (Республіка  Польща) відбувся   молодіжний  обмін «Your body is your gym», у якому взяли участь  24 активісти з чотирьох країн світу  - України, Польщі, Угорщини  та Македонії.

Основна мета проєкту полягала у підвищенні обізнаності про важливість формування здорових звичок на все життя. А основним завданням учасників  було розвинути знання та навички, а також дізнатися про підходи та засоби для популяризації спорту та фізичної активності серед молоді. Тому упродовж  усього проєкту учасники обмінювалися знаннями про різноманітні корисні вправи, спрямовані  на боротьбу із зайвою вагою, кардіо-вправи, надихалися  різноманітними методами релаксації та корисними рецептами здорової їжі. Також учасники, попередньо поділені на чотири інтернаціональні команди, проводили змістовні воркшопи-тренування на відкритому повітрі, спрямовані на опрацювання різних груп м’язів. Такі активності дали чудову можливість не лише дізнатися про нові типи вправ, обговорити правильну техніку виконання, а й   спробувати їх безпосередньо на практиці у дружній та невимушеній атмосфері.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представляла студентка четвертого курсу спеціальності 035 «Філологія» факультету філології, психології та педагогіки   Анна Нестеренко, яка після завершення проєкту  поділилася отриманими враженням. 

«У перший день ми поділилися очікуваннями від обміну, своїми внутрішніми  страхами та привідкрили завісу щодо того, який внесок у  реалізацію проєкту може зробити кожен особисто. А вже після обіду  учасники виконували перше групове завдання, гуляючи  вуличками Лодзя, оглядаючи місцеві пам’ятки та занурюючись в історію походження міста.

Наступного дня я з іншими учасниками нашої команди вже проводила у міському парку перший воркшоп, присвячений тренуванню грудної клітки, трицепсів та м’язів плечей. А ввечері ми всі мали можливість трохи зануритись у дитинство, відвідавши фестиваль кольорів Холі та обсипаючи один одного кольоровою пудрою.

Багато незабутніх вражень та позитивних емоцій залишилося від проведення спільного пікніку на території комплексу «Stawy Stefańskiego». Чим ми тільки не займалися -  грали в пляжний волейбол, спілкувались,  їли запечений камамбер з підсмаженими сосисками, грали в бадмінтон, ще й інтерактивними енерджайзерами розважились. Впевнена, що той сонячний день залишиться приємним спогадом в серці кожного учасника!      

Крім того, досить цікавим досвідом було відвідування Музею спорту і туризму в Лодзі. Там, у сучасному спортивному комплексі, знаходиться постійна виставка, де зображені події, відомі постаті, відзнаки, дипломи, медалі, а також місця, які пов’язані з історією спорту в місті Лодзь. Особисто мені дуже сподобалась секція музею, де можна було покататися віртуальним шляхом на встановленому реальному велосипеді.

Оскільки ми проживали в молодіжному хостелі,  культурні вечори кожної з країн – учасниць  проводилися на невеличкій, і водночас, затишній кухні. Це додавало якогось чарівного домашнього затишку до кожної презентації. Завжди цікаво дізнаватися якісь незвідані факти про кожну країну, поринати у її колорит та куштувати національні страви, а коли дізнаєшся про це все від носіїв культури – то стає в мільйон разів цікавіше.

На культурному вечорі України  наша команда не лише познайомила інших учасників з українським колоритом, пригостила фірмовими налисниками та духмяним квасом, але й нагадала про кровопролитну війну, яку розпочала росія на території України, про відчайдушну боротьбу українських захисників та незламний дух нашого народу. Після перегляду документального відео про реалії українського протистояння, деякі учасники інших країн навіть не змогли стримати сліз…

Слова особливої подяки хочу висловити українській громадській організації «Development and Initiative» за можливість стати частиною цього проєкту та безпосередньо координаторці проєкту Катерині Пряжниковій  за постійний супровід та швидке узгодження організаційних питань. Окрема подяка моїй   викладачці – кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Анні  Павельєвій, без підтримки та настанов якої я не уявляю свою участь у подібних проєктах. Наостанок хочу додати, що проєкти  Erasmus+  – це унікальна можливість прожити повністю інше, захоплююче та дивовижне життя всього за тиждень. Саме час брати участь, відкривати новий світ та нового себе!», - прокоментувала учасниця проєкту Анна Нестеренко.

Нещодавно студентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румунії, студентки політехніки взяли участь у молодіжному обміні, присвяченому дискримінації та гендерній нерівності, вивчали збереження природних ресурсів та економічного зростання молодих людей за допомогою здорового способу життястудентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгустудентки політехніки взяли участь у проєкті Ерасмус+, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціонстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із неюпідвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітностівивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»