2020-10-19

Студенток запрошують на освітній хакатон зі STEM-освіти

ГО «Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» запрошує до участі у освітньому хакатоні «Hack4Good: як зацікавити дівчат у STEM» ініціативних студенток Полтавщини, бажаючих побудувати кар’єру у сфері STEM-освіти. Учасниці дізнаються про можливості розвитку у цих напрямах та візьмуть участь у розробці інноваційних STEM - проєктів.

Студенток запрошують на освітній хакатон зі STEM-освіти

27-29 жовтня громадська організація «Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» проведе освітній хакатон «Hack4Good: як зацікавити дівчат у STEM» для студенток STEM-спеціальностей закладів вищої освіти Полтавського регіону, бажаючих побудувати власну кар’єру у галузі STEM-освіти (наука, технології, інженерія, математика).

«За даними дослідження Ureport/UNICEF/UNFPA, 23,2% дівчат не впевнені у своїх силах, а 17,1% вважають, що STEM – це чоловіча сфера. У результаті у STEM-професіях, які є престижними і високооплачуваними, працюють тільки 23% жінок. На жаль, дослідження показують, що дівчата приділяють менше уваги вивченню STEM-предметів (наука, технології, інженерія та математика) через гендерні стереотипи. Ми хочемо продемонструвати, що STEM – точно для дівчат!», – прокоментувала представниця Центру «Розвиток КСВ» Маргарита Дедер.

Це чудова  можливість дізнатися більше про можливості розвитку цих напрямів, отримати нові знання та практичний досвід та випробувати себе у розробці інноваційних проєктів для шкільної STEM-освіти.

Захід пройде у кілька етапів: 27 – 28 жовтня проведуть онлайн-зустріч, 29 жовтня відбудеться офлайн-презентація хакатону  у Полтаві. Організатори – громадська організація «Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні дотримуються всіх протиепідеміологічних заходів та карантинних обмежень, транспортні витрати учасницям з Полтавської області відшкодують. Хакатон проходить за фінансової підтримки уряду Швеції, серед партнерів заходу – компанія Beetroot.

Протягом трьох днів на учасниць чекають:

  • майстер-класи від експертів з ефективних презентацій та пітчингу;
  • сесія з дизайн-мислення та гендерної рівності;
  • робота в командах над ідеями проектів, які допоможуть зробити STEM-професії цікавими для дівчат;
  • менторський супровід командних презентацій;
  • нагородження учасниць та допомога з розробкою та втіленням проектів у майбутньому;
  • знайомство та натхненні розмови з успішними жінками в STEM про майбутню кар'єру.

Щоб стати учасницею проєкту:

1) описати свою мотивацію;

2) подати електронну онлайн заявку до 21 жовтня включно за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMjxQ3Vi4kcgMEHX-tjewu5oo9mneuS2g9fSbos7qj76TO4g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7757

Дедлайн подачі заявок – 21 жовтня 2020 року включно.

Експертне журі з представників Організаторів відбере 30 дівчат для участі у Хакатоні у м. Полтава. Про результати відбору буде оголошено 23 жовтня на Фейсбук-сторінці Дівчата STEM.

Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» – провідна в Україні експертна організація, яка впроваджує соціальну відповідальність задля системних і якісних змін в Україні. Минулого року голова правління Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна прочитала у Полтавській політехніці відкриту лекцію про успішні кейси українського бізнесу. Цього року учасниці лідерської програми від Центру «Розвиток КСВ» – аспірантки політехніки обрані претендентками на звання Амбасадорів Цілей сталого розвитку ООН, а Катерина Челембієнко стала переможницею програми.

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»