2024-04-01

Студентський театр «Carpe Diem» презентував благодійну виставу «Глибини Страху»

27 березня, з нагоди Міжнародного дня театру, на головній сцені Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» студентський театр «Carpe Diem» представив п’яту прем’єру. Постановка п’єси «Глибини Страху» (продовження вистави «Корабель життя») мала благодійну мету – зібрали кошти на зарядну станцію Bandera Power для 116-ої бригади ТрО.

Студентський театр «Carpe Diem» презентував благодійну виставу «Глибини Страху»

До Міжнародного дня театру студенти Полтавської політехніки презентували виставу під назвою «Глибини Страху». Ця вистава стала продовженням дебютної вистави студентського театру «Корабель життя».

П’ята прем’єра студентського театру «Carpe Diem» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» присвячена темі страху. Актори міркують: не так складно подолати власний страх, як прийняти, що він в тебе є, чи не так? П’єса поєднує у собі як фантастичні події, так і глибинну мораль, про яку варто задуматися кожному.

«Дорогі студенти, шановні артисти! Я думаю, що я висловлю загальну думку і скажу: браво нашим талановитим студентам! Я пишаюся тим, що у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» навчаються такі талановиті діти. І дякую за «перезавантаження» задля підтримки ментального здоров'я нашого колективу студентів і викладачів. Я в захваті від тих ідей, які ви щоразу генеруєте на цій сцені. Я не знаю, звідки ви берете ці творчі думки, але я вражений, і не тільки вашим мистецтвом, не тільки вашим артистизмом, але і вашою технічною підготовкою. Звукорежисура, світло – все на найвищому рівні, це фантастика! Саме студенти роблять все для того, аби наш університет був найкращим. Вітаю з прем’єрою і з Міжнародним днем театру!», – висловив своє захоплення очільник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

Студентська постановка, підготовлена під керівництвом студентки факультету філології, психології та педагогіки Анни Мороз, вразила глядачів не лише акторською майстерністю, а й сюжетом та експресією, яку дала виставі творча молодь, адже вони інтегрують власну творчість у життя і розкривали на сцені одвічну проблему людства – боротьбу зі своїми страхами.

Під час благодійного заходу зібрали 3050 гривень. Волонтерський штаб Полтавської політехніки перерахував глядацькі донати на потреби наших захисників зі 116-ої окремої бригади територіальної оборони, а саме на зарядну станцію Bandera Power 225S.

Раніше студентський театр політехніки «Carpe Diem» представив власну п’єсу у Національному музеї -заповіднику Миколи Гоголя.

Нагадаємо, влітку студентський театр «Carpe Diem» Полтавської політехніки презентував благодійні вистави на підтримку Збройних Сил України, а також театр «Carpe Diem» зіграв благодійну виставу на підтримку актора театру і кіно Богдана Чернявського.


Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»