2023-05-18

«Сучасні інструменти успішних геологів»: віце-президент УНГА Мирон Фірман прочитав лекцію для студентів Полтавської політехніки

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» віце-президент УНГА Мирон Фірман прочитав відкриту лекцію для студентів Навчально-наукового інституту нафти і газу. Один з кращих фахівців компанії розповів про сучасні інструменти успішних геологів, а студенти політехніки отримали відповіді на найактуальніші питання.

«Сучасні інструменти успішних геологів»: віце-президент УНГА Мирон Фірман прочитав лекцію для студентів Полтавської політехніки

18 травня на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» давній партнер і стейкхолдер освітніх програм з нафтогазової інженерії та технологій університету, віце-президент УНГА Мирон Фірман прочитав відкриту лекцію «Сучасні інструменти успішних геологів». Активними слухачами науково – освітнього та професійного івенту стали студенти спеціальностей 185 «Нафтогазова інженерія та технології», 103 «Науки про Землю» Навчально – наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки.

Вже вкотре спікер ділиться своїм професійним досвідом зі студентською молоддю Полтавської політехніки. Раніше Мирон Фірман прочитав лекцію для студентів-нафтовиків присвячену ефективному управлінню нафтогазовидобувною компанією, під час якої професіонал назвав основні складові успішної діяльності компанії та поділився зі студентами лайфхаками професійного зростання в нафтогазовій сфері.

«Сьогодні я хотів би вам представити цікавого лектора, який вже проводив зустрічі зі студентами нашого університету – Мирона Фірмана, давнього друга Полтавської політехніки, який наразі є віце-президентом УНГА.

Без перебільшення можу впевнено сказати, що ця людина є лідером з точки зору фаховості як геолога України. Людина, яка має надзвичайно великий виробничий досвід і залюбки ділиться професійними знаннями з молодим поколінням майбутніх нафтовиків та геологів.

Такі гостьові лекції топ-фахівців виробництв нафтогазових і сервісних компаній є надзвичайно важливими для формування фахових компетенцій у здобувачів вищої освіти.

Під час зустрічей поважні лектори діляться не тільки професійними знаннями, але ще й формулою успіху, розповідають як досягати поставленої мети маючи фундаментальні та ґрунтовні знання. Прошу учасників уважно слухати та скористатися нагодою задати питання», – закликав ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Під час лекції Мирон Фірман спільно зі студентами пригадав про інструменти геолога минулого та сучасності. Серед головних та найбільш важливих методологій спікер виокремив статистичні матеріали, наземні геофізичні методи дослідження, сучасні геофізичні дослідження та новітні технології в бурінні, кріпленні й випробуванні свердловин, програмні комплекси та програмне забезпечення.

За словами лектора, найголовніший аналітичний інструмент наявний у справжнього геолога – це мозок, який дає можливість приймати правильні рішення в надзвичайних ситуаціях.

Підсумовуючи виступ, віце-президент УНГА Мирон Фірман зазначив, що успішні геологи – це успішна газодобувна компанія, успішні газодобувні компанії – багата і успішна країна.

За словами віце-президента УНГА Мирона Фірмана, часто саме в знанні найсучасніших інструментів професійного геолога полягає успіх усієї нафтогазовидобувної компанії.

По завершенню заходу студенти мали можливість отримати відповіді від професіонала на всі фахові запитання.

Раніше провідний експерт у галузі енергетики Євген Палєнка прочитав лекцію про економічні фактори сучасного нафтогазовидобувного бізнесу, а очільник науково-дослідного напряму Укргазвидобування Михайло Братах провів мотиваційну зустріч зі студентами політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»