2020-09-11

Свято open-air: урочисто привітали першокурсників

10 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто відзначили День першокурсника. Щоб запобігти поширенню COVID-19 свято провели на сучасній сцені під відкритим небом.

Свято open-air: урочисто привітали першокурсників

На свято зібралися адміністрація, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, науково-педагогічні працівники університету, першокурсники та їхні батьки. Дійство відбулося на сучасній сцені під відкритим небом на затишному подвір’ї університету з дотриманням рекомендацій Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України.

Формат відзначення Дня першокурсника на свіжому повітрі вже стає доброю традицією, минулого року представники студентського самоврядування університету виступили з ініціативою проведення цього свята без чиновників.

Пандемія внесла свої суттєві зміни, тож цьогоріч свято для першокурсників різних факультетів та навчально-наукових інститутів провели у двох частинах за персональними запрошеннями.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто ціною власного життя виборював мир, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Студенти поклали квіти до Пам’ятної стели загиблим викладачам і студентам, меморіальних дошок загиблим у зоні АТО – студенту Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Максиму Хітайлову та випускнику електромеханічного факультету університету Дмитру Коряку.

«Щиро вітаю вас з тим, що ви стали студентами одного з найкращих університетів України та Європи. Враховуючи особливості вступної кампанії цього року, традиційне свято, на жаль, відбувається не першого вересня. Ви стали студентами в ювілейний для нашого університету рік – у грудні Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» буде відзначати своє 90-річчя на державному рівні. Минулого тижня Верховна рада України ухвалила постанову про відзначення ювілейних і пам’ятних дат –до переліку долучили і наш університет.

Наш заклад вищої освіти є славетним ще й тому, що ми дуже дбаємо про наші традиції, яким уже більше двохсот років – з моменту створення Інституту шляхетних дівчат 1818 року до сучасного інноваційного освітнього центру Полтавщини.

Сьогодні ми реалізуємо одну з таких традицій – проводимо День першокурсника. Безумовно, на початку жовтня буде ще один святковий захід, під час якого представники студентського профспілкового комітету та студентського самоврядування проведуть для вас посвяту у студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Хочу дати кожному з вас певні настанови і зорієнтувати на якісне опанування знань та набуття компетенцій, необхідних для досягнення успіху у житті.

Ми підготувалися до зустрічі з вами – зробили святкову обстановку, унікальну сцену просто неба у форматі open-air – думаю, що не кожен університет України так радо зустрічає своїх першокурсників.

Мені хотілось би, щоб цей день ви запам’ятали на усі наступні п’ять років адже студентське життя надзвичайно насичене, динамічне – це найкращий час у житті людини.

Наш університет змінюється разом із тими інноваціями, що відбуваються у державі та світі. Ситуація з карантинними обмеженнями зробила нас більш успішними: ми дуже легко адаптувалися до надання освітніх послуг через дистанційну форму навчання і сьогодні університет реалізує унікальний проєкт «E-University». Ви отримаєте QR-код, за допомогою якого можна перейти на офіційний сайт та сторінки університету у соцмережах. Також з цього року діє чат-бот, який допоможе студентам стосовно електронного розкладу занять – ви зможете оперативно дізнаватися про всі зміни, які будуть відбуватися у ваших розкладах. Я прошу вас звертатися з пропозиціями щодо удосконалення роботи і організації навчального процесу, щоб ми ставали ще кращими, щоб ви пишалися своїм університетом! Бажаю натхнення, енергії та позитивних емоцій!», – привітав першокурсників ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

До святкових привітань долучилися представники органів студентського самоврядування університету – голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Національного університету імені Юрія Кондратюка Олександр Дроботя та президент студентського парламенту Олександр Литвиненко.

«Хочу побажати усім першокурсникам успіхів у навчанні, заняттях спортом, будьте активними, приєднуйтесь до громадського руху, беріть участь в університетських заходах, приєднуйтесь до нашої дружньої родини, проведіть своє студентське життя з максимальною користю», - наголосив Олександр Дроботя.

За словами президента студентського парламенту Олександра Литвиненка, кожний з присутніх зробив правильний вибір, обравши навчання в найкращому університеті. Участь у громадських, наукових, спортивних подіях, продуктивне навчання, сесії на «відмінно» – все це зробить студентське життя яскравим та незабутнім.

Студентські атрибути – Ключ знань, символічні студентський квиток та залікову книжку вручили першокурсникам - бакалаврам, що успішно склали ЗНО та мають найвищі рейтингові бали – Михайло Марченко (студент Навчально – наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту), Данислав Романенко ( студент Навчально – наукового інституту нафти і газу), Юлія Саєнко (студентка факультету фізичної культури та спорту), Дарина Белінська (студентка Навчально – наукового інституту архітектури та будівництва), Юлія Кондратенко (студентка гуманітарного факультету) та Денис Яровий (студент Навчально – наукового інституту інформаційних технологій та механотроніки).

Святкова програма продовжилась виступом Заслуженої артистки України Олени Білоконь, а потім студенти-першокурсники урочисто виконали гімн університету. Вони поділилися своїми враженнями та побажаннями.

Дарина Белінська, студентка Навчально-наукового інституту архітектури та будівництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

«Хочу побажати першокурсникам плідного навчання та здобуття нових знань, сил і натхнення на цей навчальний рік. Розширюйте власні можливості, розвивайтеся як гармонійна освічена особистість та будуйте власне світле майбутнє!»

Данислав Романенко, студент Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» :

«Очікую, що навчання в Полтавській політехніці буде достатньо веселим та результативним, адже в майбутньому планую брати участь у спортивних університетських подіях, отримати якісну європейську освіту і знайти високооплачувану роботу. Своїм однокурсникам я побажаю бути наполегливими, цілеспрямованими і винахідливими».

По закінченню урочистостей першокурсники фотографувались та вирушили до університету на знайомство з кураторами груп.

У зв’язку із особливостями цьогорічної вступної кампанії та умовами протиепідемічних заходів, посвята в студенти відбудеться пізніше – у жовтні, стежте за анонсами на офіційних ресурсах університету.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»