2021-01-14

Телеведучий і шоумен Олександр Педан привітав університет з історичною подією

Лідер проєкту з популяризації спорту серед школярів JuniorZ, відомий український шоумен і телеведучий Олександр Педан привітав Полтавську політехніку з ювілеєм.

Телеведучий і шоумен Олександр Педан привітав університет з історичною подією

Ведучий телешоу, зірка українського КВК і Comedy Club, а нині лідер молодіжного спортивного руху побажав три головні складові для подальшого успіху університету:

У 2019 році телезірки – Олександр Педан і шеф-кухар Євген Клопотенко презентували у Полтаві спортивний рух, який популяризує здорову рухову активність серед молоді. Студенти Полтавської політехніки були волонтерами проєкту і масштабного напівмарафону.

«JuniorZ – команда людей, які мріють, аби нові види спорту з'явилися на уроках фізкультури по усій Україні. Аби кожен вчитель фізкультури міг проводити цікаві заняття, а кожен школяр обрати найцікавіший для себе вид спорту. Тому команда JuniorZ мандрує містами, «прокачує» вчителів на семінарах, «тюнінгує» школи, закуповуючи спортивний інвентар, та спонукає дітей займатися спортом і вести активне цікаве життя», – говорить команда проєкту.

Проєкт реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (лист МОН від 03.01.2018 № 1/9-2), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту.

На базі університету у рамках волонтерського спортивного проєкту «JuniorZ», створеного телеведучим, відбувся тренінг для вчителів фізичного виховання Полтавщини. Згодом представники Спортивного руху Олександра Педана «Junior Z» провели тренінг для учнів, вчителів фізичної культури та хореографів Полтавщини щодо впровадження чирлідингу у шкільні програми та підтримки спортивних команд.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»