2024-06-13

THE Impact Rankings 2024: політехніка увійшла до світового рейтингу найстійкіших університетів світу

За результатами світового рейтингу університетів The Times Higher Education Impact Rankings 2024 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до 1000+ найстійкіших університетів світу серед 1906 університетів у 108 країнах світу. Академічний рейтинг базується на 18 показниках ефективності за п’ятьма сферами діяльності.

THE Impact Rankings 2024: політехніка увійшла до світового рейтингу найстійкіших університетів світу

За результатами світового рейтингу університетів The Times Higher Education Impact Rankings 2024 Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до 1001+ найстійкіших університетів, утримавшись на позиціях минулорічного рейтингу.

Відзначимо, рейтинг The Times Higher Education Impact Rankings 2024 вважається одним з найвпливовіших міжнародних університетських рейтингів та був розробленим у 2010 році виданням Times Higher Education у рамках глобального проєкту Global Institutional Profiles Project.

Діяльність закладів вищої освіти аналізується за 18 показниками, серед яких – якість викладання, рівень наукових досліджень, передача знань та міжнародна діяльність.

Рівень досягнень університетів оцінюється на підставі результатів щорічного глобального експертного оцінювання їхньої діяльності, а також результатів щорічного глобального експертного опитування представників міжнародної академічної спільноти і роботодавців.

Критеріями відбору експертів для опитування служить наукометричний аналіз продуктивності та цитованості, а також викладацька та наукова діяльність у закладах вищої освіти, наявність не менше 50 опублікованих наукових робіт тощо. Під час опитування експерти обирають найкращих, на їхню думку, з шести тисяч вищих освітніх закладів, а також найсильніші університети для продовження здобуття вищої освіти за магістерським та докторським рівнями.

Всесвітній рейтинг університетів The Times Higher Education Impact Rankings 2024 містить дані про 1906 університетів зі 108 країн світу, серед яких 42 провідні українські заклади вищої освіти.

Нагадаємо, політехніка посіла перше місце у рейтингу uniRank University Ranking-2024 серед ЗВО Полтавської області, Полтавська політехніка увійшла до ТОП-10 найекологічніших українських університетів, політехніка визнана найкращою серед університетів Полтавщини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»