2022-09-10

Трьом студентам Полтавської політехніки присвоєно спортивні звання і відзначено громадську діяльність ректора

З нагоди Дня фізичної культури та спорту в Полтаві відбулись урочистості за участі начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна та першого заступника голови Полтавської облради Олександра Лемешка. Ректора Полтавської політехніки Володимира Онищенка нагородили за активну громадську діяльність у розвитку молодіжного спорту Почесною грамотою Полтавської обласної ради, а спортсмени – студенти політехніки отримали спортивні звання.

Трьом студентам Полтавської політехніки присвоєно спортивні звання і  відзначено громадську діяльність ректора

9 серпня у дворику Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського пройшли урочистості з нагоди Дня фізичної культури та спорту України. Під час заходу начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко відзначили кращих спортсменів Полтавської області Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної ради.

«Не з чуток знаю, що таке спорт, і як важко досягати високих результатів. За останні роки спорт в країні почав розвиватися більш активно – будувалися спортивні майданчики, стадіони, басейни. Саме головне те, що всі результати, які наші спортсмени приносили на внутрішній та міжнародній арені дуже високі, а результати Полтавщини є найвищими.  За це я вам дуже вдячний. На жаль, ворог робить все аби завадити вашим тренуванням, але, всупереч війні, завдяки Збройним Силам України, правоохоронцям, територіальній обороні України у вас є змога вдосконалюватися. Дуже вам вдячний за прагнення підіймати прапор в кожному куточку світу. Я впевнений, що попереду ще багато великих перемог» – зазначив Дмитро Лунін.

 

«Мені дуже приємно, що Полтавщина славиться розвинутою спортивною інфраструктурою.

У кожного з нас є свій фронт ‒ економічний, освітній, медичний, соціальний і спортивний. Сьогодні наші Збройні Сили демонструють надзвичайні показники на фронті. А наші спортсмени виборюють перемоги на світових спортивних аренах. Вітаю вас з професійним святом та хочу побажати більше перемог і досягнень на спортивному фронті і, звісно, Великої Перемоги, яка буде вже найближчим часом» – побажав Олександр Лемешко.

Почесними грамотами Полтавської обласної військової адміністрації «За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту області, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури та спорту України» відзначили старшу викладачку кафедри фізичної терапії та ерготерапії, заступницю декана факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Оксану Гордієнко та студентку ННІ нафти і газу політехніки, кандидатку в майстри спорту України з пауерліфтингу Дарію Головко.

Почесною грамотою Полтавської обласної ради «За багаторічну сумлінну працю, високу майстерність, значний внесок у розвиток фізичної культури та спорту Полтавщини, популяризацію здорового способу життя, активну громадську діяльність та з нагоди Дня фізичної культури та спорту» нагородили ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремлених структурних підрозділів «Спортивна студентська спілка України» Полтавської області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

«Від імені Ради ректорів закладів вищої освіти Полтавської області, Спортивної студентської спілки Полтавської області, Української федерації учнівського спорту Полтавської області та від себе особисто щиро вітаю вас з Днем фізичної культури та спорту України. Дякую вам за результативну співпрацю і за таку оцінку моєї діяльності. У свою чергу відзначаю кількох полтавських тренерів, які багатьом дітям дали путівку в життя. Буду і надалі дбати про найкращі умови для спортсменів та допомагати примножувати досягнення! Бажаю вам, спортсмени, нових спортивних успіхів та перемог. Перемагаєте ви – перемагає Україна!» – подякував Володимир Онищенко.

 

Грамотою ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за вагомий внесок у розвиток студентського та учнівського спорту, підготовку спортсменів високої кваліфікації нагороджено:

Костянтина Семенягу, директора Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності, Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, заслуженого тренера України з боксу

Олександра Верещаку, начальника Полтавського регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт», заслуженого тренера України з футболу

Миколу Закладного, старшого тренера Національної дефлімпійсткої збірної України з настільного тенісу, заслужений майстер спорту України

 

Троє студентів Полтавської політехніки отримали посвідчення присвоєних спортивних звань:

  • Олексій Вірченко – Заслужений майстер спорту України з плавання

  • Денис Остапченко – Заслужений майстер спорту України з плавання

  • Руслана Кулик – Майстер спорту України міжнародного класу з армрестлінгу

Полтавська обласна військова адміністрація урочисто передала до фондового зібрання Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського боксерські рукавички з Всесвітніх ігор з таїландського боксу Олега Приймачова – випускника спеціальності «Фізична культура і спорт» Полтавської політехніки, майстра спорту України міжнародного класу з таїландського боксу, 5-разового чемпіона світу, чемпіона Європи з таїландського боксу, дворазового переможця Всесвітніх ігор з таїландського боксу.

Нагадаємо, напередодні Дня фізичної культури та спорту у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки відбулась урочиста зустріч зі спортсменами політехніки, під час якої ректор університету Володимир Онищенко відзначив кращих студентів та випускників за їх спортивні здобутки, а чемпіони розповіли як йшли до успіху.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені  Юрія Кондратюка»