2022-09-10

Студентів Полтавської політехніки відзначили за спортивні здобутки

Напередодні Дня фізичної культури та спорту у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки відбулась урочиста зустріч зі спортсменами політехніки, під час якої ректор університету Володимир Онищенко відзначив кращих студентів та випускників за їх спортивні здобутки, а чемпіони розповіли як йшли до успіху.

Студентів Полтавської політехніки відзначили за спортивні здобутки

З нагоди Дня фізичної культури та спорту України в Центрі сучасного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась урочиста зустріч зі спортсменами-чемпіонами університету.

«День фізичної культури та спорту — це завжди свято в нашому університеті, і  традиційно відбуваються зустрічі, де ми вшановуємо кращих спортсменів, які своїми здобутками роблять все для того, щоб Україну знали як сильну й незламну державу. Усі наші спортсмени роблять свій вклад і внесок в перемогу України. І кожен раз, коли лунає Гімн України і підіймається жовто-блакитний прапор, весь світ завмирає і підтримує українців у прагненні перемоги над ворогом. Кращих студентів та випускників ми по-особливому відзначили за їх спортивні здобутки. Бажаю усім сили духу, незламності характеру, міцного здоров’я і такої ж наполегливості, як у чемпіонів, у досягненні своєї мети. Полтавська політехніка — центр розвитку і підтримки молодіжного спорту! У Полтавській політехніці збуваються всі мрії! Освічена і спортивна молодь відбудує та прославить Україну!» – привітав присутніх ректор Полтавської політехніки, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

За рішенням Вченої ради університету ім’я випускника Олега Приймачова — майстра спорту України міжнародного класу з таїландського боксу, 5-разового чемпіона світу, чемпіона Європи з таїландського боксу, дворазового переможця Всесвітніх ігор з таїландського боксу, занесено до Книги пошани Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Спортивну зірку  нагородили Почесною стрічкою «Гордість університету», Дипломом про внесення до Книги пошани Полтавської політехніки та іменним кубком університету.

«Надзвичайно приємно бачити стільки світлих і освічених облич. Завдяки Полтавській політехніці ви стаєте розумнішими, ви вкладаєте в себе знання. Ви – майбутнє нашої країни. Вчіться протягом всього життя, вдосконалюйтесь в кожній сфері й галузі. Мабуть, за всю 11-річну кар’єру це були найтяжчі збори й змагання, бо у кожного з нас були свої виклики. Коли ми жили мирним життям у кожного були свої проблеми, але коли прийшла війна вона змінила всі пріоритети. Всі проблеми, які були до цього виявилися не на стільки масштабними й страшними. Я радий, що мета досягнута й сили витрачені недарма. Завжди йдіть до своєї мети, немає нічого неможливого. Все в наших руках, у кожного свій фронт. Боремось, віримо, перемагаємо!» – сказав Олег Приймачов.

З 14 по 30 липня 2022 року в місті Лодзь республіки Польща проходили Європейські університетські ігри 2022. Вперше в таких змаганнях до складу збірної України увійшло 6 студентів-спортсменів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», двоє з яких здобули перемогу. Ректор Володимир Онищенко нагородив іменними кубками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» студента другого курсу Полтавської політехніки спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», кандидата у майстри спорту України з кікбоксингу, бронзового призера чемпіонату світу з таїландського боксу, 6-разового чемпіона України з кікбоксингу і 3-разового чемпіона України з таїландського боксу Михайла Сердюка, який отримав на Кубку світу з кікбоксингу у 2021 році в Стамбулі золоту медаль та став Чемпіоном Європейських університетських ігор з кікбоксингу в 2022 році, та випускника спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія» Ентоні Джіркінса – кандидата у майстри спорту України з кікбоксингу, призера чемпіонатів України з кікбоксингу 2021, призера кубків України з кікбоксингу 2019, 2021, срібного призера Європейських університетських ігор з кікбоксингу.

Студент Михайло Сердюк подякував ЗСУ за можливість взяти участь у змаганнях такого рівня, своїй команді й друзям за підтримку та допомогу в підготовці до ігор.

«Долучаюсь до слів Михайла. Хочу сказати що підготовка була тяжкою. Трішки не вистачило до золота, але тепер я знаю над чим потрібно працювати. Хочу висловити подяку Володимиру Олександровичу та Полтавській політехніці за те, що дали можливість виступити на такій арені», – подякував Ентоні Джіркінс.

Чемпіонські обладунки Михайла Сердюка, які ректор виграв на благодійному аукціоні в підтримку ЗСУ, урочисто передані музею спортивної слави університету.

Подякою ректора за участь в Європейських університетських іграх нагороджено команду Полтавської політехніки з настільного тенісу. Студент 3 курсу спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» Андрій Виноходов та випускник спеціальності «Комп’ютерні науки» Дмитро Лебідь нагороджені іменними кубками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Подяки ректора отримали студенти, які також мають досягнення світового рівня::

 

 

Грамотою ректора Полтавської політехніки нагороджено Оксану Гордієнко – майстра спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, чемпіонку світу з класичного жиму лежачи, срібну призерку Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, багаторазову чемпіонку та рекордсменку України з пауерліфтингу.

«Насправді запорукою мого успіху стало те, що я знайшла свою улюблену справу – це як спортивна, так і тренерська діяльність. Наші студенти й спортсмени надихають. Мабуть тому я через деякий час повернулась у спорт. Головне вірити в мету, йти до неї, не здаватися при будь-яких труднощах, вірити в перемогу. Вітаю спортсменів та всіх причетних до спорту зі святом. Разом до перемоги. Слава Україні!» – побажала Оксана Гордієнко.

Нещодавно студентка-чемпіонка з пауерліфтингу нагороджена Почесною грамотою Полтавської міськрадиспортсменка політехніки стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з драгонботу, а команда ННІ фінансів, економіки, управління та права перемогла на меморіальному турнірі з міні-футболу.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»