2022-09-08

Студентка-чемпіонка з пауерліфтингу нагороджена Почесною грамотою Полтавської міськради

Студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», багаторазову чемпіонку України, призерку чемпіонатів світу та Європи, чемпіонку світу з пауерліфтингу серед юніорок Дарію Головко голова Полтавської міської територіальної громади Олександр Мамай нагородив Почесною грамотою Полтавської міськради за вагомі особисті досягнення та популяризацію спорту серед молоді.

Студентка-чемпіонка з пауерліфтингу нагороджена Почесною грамотою Полтавської міськради

Голова Полтавської міської територіальної громади Олександр Мамай відзначив полтавських спортсменів, які нещодавно прославили місто своїми досягненнями у спорті на весь світ. відзначив Подякою за перемогу у Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед юніорок та  високі спортивні досягнення, які прославили місто Полтаву на високому міжнародному рівні  студентку Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», багаторазову чемпіонку України, призерку Чемпіонатів світу та Європи 2020, 2021 років, чемпіонку світу з пауерліфтингу серед юніорок 2022 року Дарію Головко, яка здобула перемогу у ваговій категорії до 43 кг та здобула три малі нагороди на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед юніорок та юніорів, юнаків та дівчат, який проходив у місті Стамбул. За словами очільника громади, приємно  відзначати  вагомі особисті здобутки та перемоги полтавських спортсменів, які прославляють нашу країну на престижних міжнародних турнірах.

«Наша надія та опора – це молоде покоління. Їм жити та відбудовувати країну. Полтава має своїх переможців. Дякую за високі досягнення в спорті, популяризацію спорту серед молоді! Ви – наша гордість!», – подякував Олександр Мамай.

За  вагомий  особистий внесок у підготовку та виховання майбутньої спортивної еліти Почесною грамотою Полтавської міськради також нагороджена тренерка чемпіонки, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, срібна призерка Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи серед жінок Оксана Гордієнко, яка вже виховала цілу плеяду професійних спортсменів і нагороджена Подякою міського голови за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Полтави.

Студентка і викладачка також отримали грошові сертифікати на заохочення від громади.

Нагадаємо, Дарія Головко стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу серед юніорок 2022 року та чемпіонкою Європи  з пауерліфтингу 2021 року.  

Нещодавно спортсменка політехніки стала бронзовою призеркою Чемпіонату світу з драгонботу, студентка ФФКС отримала звання майстра спорту України міжнародного класу з армреслінгу.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені  Юрія Кондратюка»