2022-04-09

У майбутніх геодезистів відбулось відкрите практичне заняття

8 квітня відбулось відкрите практичне заняття для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою. Майбутні геодезисти опанували практичні навички використання геодезичних приладів та проведення земельно-кадастрових робіт.

У майбутніх геодезистів відбулось відкрите практичне заняття

Викладачі кафедри  автомобільних доріг, геодезії, землеустрою та сільських будівель з дотриманням безпекових вимог проводять відкриті практичні заняття з геодезії на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Під час практичних робіт студенти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» опанували важливі компетенції майбутньої професії – виконали повірки геодезичних приладів, перевірили локальну геодинамічну стійкість пунктів мережі.

«Теоретичні знання, отримані в університетських аудиторіях, необхідно активно доповнювати практичними уміннями, а потенційні роботодавці надають необхідні рекомендації та професійні поради майбутнім фахівцям. В Україні існує реальна потреба у таких кадрах, тому активно працюємо над створенням сприятливих умов для практичної підготовки фахівців високого рівня. Проведення практичних занять – це можливість попрацювати з інструментами, отримати відповіді на актуальні питання. Все це позитивно, найкращим чином мотивує молодь», – прокоментував директор Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, доцент Григорій Шарий.

Варто відзначити факт залученості зовнішніх стейкхолдерів, адже роботодавці власним практичним досвідом та професійними skills  акцентують  увагу на важливості отримання професійних знань молоддю для здійснення геодезичних та земельно-кадастрових робіт. За словами науковців, таку потужну взаємодію між провідним закладом вищої освіти та підприємствами, державними службами Полтавського регіону важко переоцінити.

В умовах воєнного стану та бойових дій на території України Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує надавати якісну фахову освіту європейського рівня та здійснювати практичну підготовку висококваліфікованих фахівців за всіма напрямками.

Нещодавно компанія SoftServe провела для студентів вебінар про особливості ІТ-бізнесу під час війни, команда мережі академічних стартап-інкубаторів YEP створила координаційну платформу ACLab, що сприятиме поширенню проєктів гуманітарного та економічного напрямів, а також сфери будівництва та реконструкції.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»