2023-05-20

У політехніці пройшов Чемпіонат Полтавської області з боротьби самбо

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшов Чемпіонат Полтавської області з боротьби самбо. За першість в обласних змаганнях змагалися спортсмени з Полтави, Кременчука, Миргорода, Лубен, Горішніх Плавнів, Карлівки, Лохвиці та Кобеляк.

У політехніці пройшов Чемпіонат Полтавської області з боротьби самбо

20 травня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під егідою Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації та Полтавської обласної федерації самбо пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з боротьби самбо. Учасниками спортивних протистоянь стали команди з Полтави, Кременчука, Миргорода, Лубен, Горішніх Плавнів, Карлівки, Лохвиці та Кобеляк.

Традиційно організатори розпочали турнір з рівняння на державний прапор та вшанування Хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України.

Майбутню спортивну еліту Полтавщини привітали почесні гості Чемпіонату – начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, директор дитячо – юнацької спортивної школи «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради, президент Полтавської обласної федерації самбо Микола Лоза та директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. Сергія Бубки Ігор Анушкевич, які побажали учасникам спортивного запалу, жаги до перемоги та нових звершень.

«Бажаю здоров’я всім учасникам Чемпіонату Полтавської області з боротьби самбо! Завдяки Збройним силам України ми маємо вдосконалювати власну спортивну майстерність та досягати суттєвих успіхів у спорті. Вже стало доброю традицією проводити змагання обласного та всеукраїнського рівня в Полтавській політехніці.

Висловлюю слова щирої вдячності тренерам та батькам, які долучили дітей до занять спортом і вкладають в них те раціональне зерно, яке вони пронесуться через усе життя. Зичу міцного здоров’я, успіхів, взаємоповаги у поєдинках з досвідченими суперниками!», – побажала юним спортсменам начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко.

Директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. Сергія Бубки Ігор Анушкевич привітав присутніх з відкриттям Чемпіонату Полтавської області з боротьби самбо та побажав спортсменам здоров’я, наснаги та перемоги найсильнішим.

«Раді вітати всіх присутніх у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Завдяки Управлінню молоді й спорту Полтавської обласної військової адміністрації, яке систематично проводить змагання та різноманітні спортивні турніри на надсучасній спортивній базі нашого університету, ми примножуємо спільними зусиллями здобутки наших вихованців.

Передаю щирі слова вітання від ректора нашого університету, керівника Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка, який надзвичайно опікується проблемами спорту, власним прикладом надихаючи сучасну молодь розвивати власний спортивний потенціал. Бажаю міцного здоров’я, жаги до перемоги. Слава Україні!», – долучилася до привітань декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

Учасники змагань завзято боролися за першість в обласному чемпіонаті, а вболівальники гучними оплесками підтримували улюблених спортсменів.

За результатами змагань у загальнокомандному заліку золотою призеркою Чемпіонату Полтавської області з боротьби самбо стала команда міста Полтави, срібні нагороди виборола команда Горішніх Плавнів, на третій сходинці опинилася команда міста Лохвиці.

В особистому заліку чемпіонами стали:

у ваговій категорії 38 кг – Соболєв Гліб;

у ваговій категорії 46 кг – Шпигун Іван;

у ваговій категорії 50 кг – Кожухаренко Олексій;

у ваговій категорії 55 кг – Макуха Богдан;

у ваговій категорії 60 кг – Лукомінська Поліна;

у ваговій категорії 65 кг – Вертій Владислав.

Раніше у політехніці пройшов благодійний турнір з боксу на підтримку Збройних Сил України, відбувся Чемпіонат Полтавської області з дзюдо, а рятувальники Полтавщини позмагалися за першість на Чемпіонаті Полтавської області з легкої атлетики серед працівників ДСНС України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»