2023-05-13

На базі політехніки відбувся Чемпіонат Полтавської області з дзюдо

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат Полтавської області з боротьби дзюдо, активними учасниками якого стали юні вихованці дитячо -юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів міст Полтави, Кременчука, Миргорода, Лубен, Горішніх Плавнів, Карлівки та Кобеляк. Спортсмени та спортсменки продемонстрували видовищні поєдинки, змагаючись за першість у різних вікових категоріях.

На базі політехніки відбувся Чемпіонат Полтавської області з дзюдо

13 травня 2023 року на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»    пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з боротьби дзюдо серед юнаків та дівчат до 12 років, у яких активну участь взяли юні вихованці дитячо - юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів Полтавської області. Найкращі спортсмени та спортсменки з Полтави, Кременчука, Миргорода, Лубен, Горішніх Плавнів, Карлівки та Кобеляк продемонстрували видовищні поєдинки, змагаючись за першість у різних вікових категоріях.

Змагання провели за всебічної підтримки Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка.

Чемпіонат почався з традиційних урочистостей – рівняння на Державний Прапор та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів запрошених гостей.

Майбутню спортивну еліту привітали начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, директор дитячо – юнацької спортивної школи «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради Микола Лоза та головний суддя змагань, суддя національної категорії з дзюдо Валерій Середа, які побажали учасникам всебічно розвиватися в обраному спорті, ставати справжніми професіоналами, представляючи нашу державу на престижних міжнародних змаганнях та турнірах, успішно підкорювати нові вершини спортивного Олімпу.

«Бажаю міцного здоров’я усім учасникам, тренерам, батькам і вболівальникам Чемпіонату Полтавської області з дзюдо! Завдячуючи мужності та незламності Збройних Сил України, ми можемо в комфортних умовах змагатися, покращувати навички спортивної майcтерності, перемагати та радіти нашим спільним спортивним звершенням.

Приємно, що такий корисний вид спорту, як дзюдо, поширюється та популяризується в територіальних громадах Полтавської області. Хочу висловити слова щирої вдячності тренерському складу та батькам за те, що вже змалечку привчаєте дітей до дотримання здорового способу життя, рухової фізичної активності. Переконана – раціональні зерна, закладені в дитячі серця в такому віці, наші спортсмени понесуть через усе своє життя. Бажаю міцного здоров’я, успішних виступів та яскравих спортивних перемог! Миру нам усім та довгоочікуваної Перемоги!», - привітала спортсменів начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко.

«Раді вітати вас, справжнє спортивне майбутнє нашої країни, у затишних стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Незважаючи на низку непростих викликів, спричинених повномасштабним вторгненням російської федерації на територію нашої країни, спортивне життя нашої області продовжується, а ми можемо проводити турніри такого високого рівня. Бажаю учасникам життєвого натхнення, спортивного азарту, нових вагомих здобутків. А нашій рідній країні – миру та процвітання! Слава Україні», - побажала у своєму вітальному слові декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та передала найкращі побажання майбутній спортивній еліті Полтавської області та усієї країни від ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка.

Щиру вдячність організаторам змагань та усім причетним до проведення спортивного турніру у стінах політехніки висловив директор дитячо – юнацької спортивної школи «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради Микола Лоза, який також побажав юним учасникам мирного неба, жаги до перемоги та успіхів у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу.

Від імені суддівської колегії учасників привітав головний суддя змагань, суддя національної категорії з дзюдо Валерій Середа, який розповів про основні правила проведення поєдинків та відзначив високий рівень проведення організаторами даних змагань.

Загалом у змаганнях Чемпіонату    полтавської області з дзюдо взяли участь близько 120 юних спортсменів та спортсменок, які продемонстрували відмінну підготовку, позмагавшись за перемогу у різних вікових категоріях.

Глядачі захоплено спостерігали за дійством і вболівали за спортсменів.

За результатами змагань команда міста Полтави посіла перше місце, обійшовши команду Кременчука (друге місце) і команду Горішніх Плавнів (третє місце).

В особистих заліках золоті нагороди вибороли спортсмени дитячо -юнацької спортивної школи «Олімпійські надії»: Іван Лоза ( у ваговій категорії 38 кг), Дмитро Дерев’янко ( у ваговій категорії 46 кг), Микита Скрипник ( у ваговій категорії понад 55 кг) та Таміла Матюх ( у ваговій категорії 52 кг).

Переможці та призери Чемпіонату Полтавської області з дзюдо нагороджені почесними грамотами та медалями.

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам змагань Чемпіонату Полтавської області з дзюдо не зупинятися на досягнутому, досягати впевненості у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, клуб спортивного більярду політехніки запрошує на тренування з Заслуженим майстром спорту України Анастасією Коваленко.

Нещодавно черлідерки політехніки стали золотими призерками XVII Чемпіонату України серед учнів та студентів, спортсмени політехніки стали золотими та бронзовими призерами Чемпіонату України серед студентів ЗВО з гирьового спорту, спортсмени політехніки стали абсолютними чемпіонами Кубку України з параплавання, та золотими призерами Чемпіонату Європи з гирьового спорту серед юніорів та дорослих.

Раніше у Міжнародний день танцю відбулись всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки», у політехніці відбувся турнір з настільного тенісу серед учнів та студентів.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»