2023-04-10

У політехніці відбувся турнір з настільного тенісу серед учнів та студентів

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір з настільного тенісу серед збірних команд студентів та учнів Полтави. Юні спортсмени відзначили Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку і Всесвітній день настільного тенісу, позмагавшись за першість в улюбленому виді спорту.

У політехніці відбувся турнір з настільного тенісу серед учнів та студентів

6 квітня з нагоди Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку і Всесвітнього дня настільного тенісу в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір.

Учасниками змагань були команди Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Полтавського фахового коледжу нафти і газу, Військового коледжу сержантського складу ВІТІ та Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського!

Турнір відкрили почесні гості – ректор Полтавської політехніки, відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор, кандидат в майстри спорту з настільного тенісу Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, головний суддя змагань Андрій Черменський.

Урочистості для юних майстрів маленької ракетки почалися з рівняння на Державний Прапор та вшанування Хвилиною мовчання загиблих захисників, які віддали своє життя за Україну.

«Це один з моїх улюблених видів спорту, яким займаюсь з дитинства, і разом з однодумцями з факультету фізичної культури та спорту створив в університеті максимально сприятливі умови для розвитку цього олімпійського виду спорту!

Спорт – це не лише суперництво. Спортивна активність – це запорука здоров’я та добробуту, а об’єднання навколо спортивних подій сприяє миру! А коли перемагає наша молодь – перемагає Україна!», – сказав ректор університету Володимир Онищенко і побажав юним спортсменам перемог.

«Ми раді вітати вас у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Завдячуючи Збройним силам України ми можемо здійснювати навчальний процес та проводити змагання. У нашому університеті досить активне спортивне життя і щотижня ми проводимо чимало заходів, змагань, турнірів. Бажаю кожному міцного здоров’я, жаги до перемоги, хай переможе найсильніший. Слава Україні!», – привітала присутніх декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко.

Головний суддя змагань, викладач кафедри фізичного виховання університету Андрій Черменський оголосив порядок організації турніру і побажав перемоги найкращому.

За результатами змагань у командному заліку переможцями стали:

 І місце – команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

II місце – команда Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського;

III місце – команда Полтавського фахового коледжу нафти і газу;

IV місце – команда Військового коледжу сержантського складу ВІТІ.

В особистому заліку серед дівчат перемогли:

І місце – Лисенко Юлія, студентка групи 202-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

II місце – Горностаєва Олександра, студентка групи 101-мФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

III місце – Грищенко Єлизавета, учениця 10 класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П. Котляревського.

В особистому заліку серед хлопців перемогли:

 І місце – Лебідь Дмитро, студент групи 301-ІТ Навчально-наукового інституту інформаційних технологій і робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

II місце – Виноходов Андрій, студент групи 201-ФР факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;

III місце – Шепель Андрій, студент Полтавського фахового коледжу нафти і газу.

Нещодавно на базі політехніки відбувся Відкритий клубний Чемпіонат України з Таеквон-До ГТФ та обласний фестиваль «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»