2023-05-01

Спортсмени політехніки стали золотими та бронзовими призерами Чемпіонату України серед студентів ЗВО з гирьового спорту

Студенти факультету фізичної культури та спорту й ННІ інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали золотими та бронзовими призерами Чемпіонату України серед студентів ЗВО з гирьового спорту, що проходив у столиці. Спортсмени Полтавської політехніки посіли призові місця, продемонструвавши відмінні результати у протистояннях з досвідченими суперниками.

Спортсмени політехніки стали золотими та бронзовими призерами  Чемпіонату  України серед студентів ЗВО з гирьового спорту

Упродовж  29-30 квітня у місті Києві пройшли змагання  Чемпіонату  України серед студентів ЗВО з гирьового спорту, у яких взяли участь 89 спортсменів та  41 спортсменка  з  шести регіонів  нашої країни, що представляли 17 закладів освіти України. Учасники виконували підняття гирі у ривку з довільною зміною рук.

Активними учасниками Чемпіонату стали спортсмени секції гирьового спорту – студенти факультету фізичної культури та спорту та Навчально – наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які вибороли призові місця, продемонструвавши хороші результати у протистояннях з досвідченими суперниками.

Команду Полтавщини на змаганнях представляли:

  • Олександр Свириденко, студент групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту;
  • Єлизавета Мирна, студентка групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, майстер спорту України з гирьового спорту;
  • Антон Чуйко, студент групи 201 - ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, майстер спорту України;
  • Олександр Цибулько, студент групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки;
  • Віталій Явтушенко, студент групи 101-ТТ Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Полтавської політехніки.

Спортсмени Полтавської політехніки гідно виступили на престижних змаганнях та здобули золоті та бронзові нагороди турніру при виконанні вправи Р12, зокрема:

  • Олександр  Свириденко став золотим призером  у ваговій категорії   68 кг;

  • Антон Чуйко виборов золоту медаль  у ваговій категорії  73 кг;

  • Єлизавета  Мирна виборола золоту медаль у ваговій категорії  63 кг;

  • Олександр Цибулько  виборов бронзову медаль у ваговій категорії  78 кг;

  • Віталій Явтушенко  став бронзовим призером змагань у ваговій категорії  95 кг.

Переможці та призери змагань нагороджені почесними грамотами та золотими, срібними та бронзовими медалями.

Бажаємо нашим переможцям та призерам міцного здоров’я, життєвої наснаги, вагомих особистих здобутків у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нещодавно у Міжнародний день танцю відбулись всеукраїнські змагання зі спортивних танців «Кубок ректора Полтавської політехніки».

Раніше спортсмени політехніки стали золотими призерами Чемпіонату Європи з гирьового спорту серед юніорів та дорослих, першокурсник ФФКС Єгор Мичко став срібним призером Чемпіонату України з триатлону серед молоді, студент політехніки Володимир Литвин став срібним призером Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, студент-другокурсник Михайло Сердюк став срібним призером Чемпіонату України з таїландського боксу Муей-тай серед дорослих, студентка ФФКС Руслана Симоненко стала чотириразовою золотою призеркою Чемпіонату України з армреслінгу серед молоді, дорослих та ветеранів, а в політехніці відбувся турнір з настільного тенісу серед учнів та студентів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»