2023-05-12

Рятувальники Полтавщини позмагалися за першість на Чемпіонаті Полтавської області з легкої атлетики серед працівників ДСНС України

12 травня на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Полтавській області. За першість змагалися спортсмени з Полтави, Кременчука, Миргорода, Лубен – 46 працівників Головного управління, які представляли 8 команд.

Рятувальники Полтавщини позмагалися за першість на Чемпіонаті Полтавської області з легкої атлетики серед працівників ДСНС України

12 травня на надсучасній спортивній базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат Полтавської області з легкої атлетики серед структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Полтавській області. Активними учасниками змагань стали 8 команд рятувальників з Полтави, Кременчука, Миргорода та Лубен, які продемонстрували відмінну фізичну форму та жагу до перемоги.

В урочистій церемонії відкриття змагань взяли участь начальник Управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, полковник служби цивільного захисту Григорій Шаповал, заступник начальника Головного управління Державної служби України в надзвичайних ситуаціях у Полтавській області з оперативного реагування в надзвичайних ситуаціях, полковник служби цивільного захисту Олександр Лисенко, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та головний суддя змагань, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Руслан Жалій, які побажали учасникам гарного настрою, життєвої енергії та яскравих спортивних перемог.

«Упродовж цього непростого року всі ми неодноразово переконувалися, що розвиток фізичної культури та спорту – одна з важливих складових діяльності структурних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, адже наші співробітники часто потрапляють у непередбачувані обставини, рятуючи людські життя та дістаючи поранених з - під завалів. Завдячуючи нашим партнерам – одному з кращих класичних університетів Полтавського регіону, продовжуємо успішно реалізовувати нашу співпрацю у сфері популяризації занять спортом серед сучасної молоді та представників професійних спільнот. Бажаю нашим учасникам міцного здоров’я, спортивного ентузіазму, нових яскравих перемог! Слава Україні!», - привітав учасників начальник Управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, полковник служби цивільного захисту Григорій Шаповал.

До привітань також долучився заступник начальника Головного управління Державної служби України в надзвичайних ситуаціях у Полтавській області з оперативного реагування в надзвичайних ситуаціях, полковник служби цивільного захисту Олександр Лисенко, який подякував адміністрації та науково-педагогічним працівникам Полтавської політехніки за надану можливість полтавським рятувальникам вже традиційно проводити масштабні спортивні події на надсучасній базі університету: «Завдяки мужності та незламності бойового духу наших захисників, які на передовій часто навіть ціною власного життя боронять українську незалежність, державний суверенітет та недоторканність прав і свобод наших співвітчизників, можемо збиратися разом, змагатися за першість у різноманітних спортивних турнірах та надихатися на нові професійні звершення. Учасникам змагань бажаю отримати колосальну насолоду від неформального спілкування з колегами, фізично та морально відпочити, зарядитися гарним, позитивним настроєм та отримати життєвий заряд бадьорості, вкрай необхідний у нашій непростій професії».

Чемпіонат розпочався з рівняння на державний прапор України та вшанування хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил та мирних жителів, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

За словами декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктора педагогічних наук, професора Ліни Рибалко, Полтавська політехніка не вперше стає майданчиком для проведення змагань такого рівня, надихаючи та всіляко підтримуючи їхніх учасників. Адже в університеті створені комфортні умови для гармонійного розвитку особистостей студентів, викладачів, представників професійних спільнот, які власним прикладом популяризують заняття спортом та здоровий спосіб життя серед співгромадян.

Під час Чемпіонату рятувальники змагалися за першість у категорії «чоловіки» та «жінки» на дистанціях 100 та 1000 метрів. Спортсмени та спортсменки продемонстрували високий рівень підготовки та фізичну витримку під час бігових активностей.

У загальнокомандному заліку переможцем стала команда спортсменів -легкоатлетів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, друге призове місце посіла команда 1-го державного пожежно – рятувального загону, на третій сходинці опинилася команда аварійно – рятувального загону спеціального призначення.

Переможців та призерів чемпіонату нагороджено кубками, медалями та Почесними грамотами.

Масштабна спортивна подія, як і ціла серія інформаційно-просвітницьких заходів за участю полтавських рятувальників, відбулася у рамках Меморандуму про науково-освітню співпрацю між Полтавською політехнікою та Головним управлінням ДСНС України у Полтавській області.

Нагадаємо, раніше у політехніці відбувся інтерактивний тренінг з рятувальниками у рамках акції «16 днів проти насильства», рятувальники провели для студентів політехніки заняття з цивільного захисту, а співробітники ДСНС України вдруге поспіль позмагались на Чемпіонаті Полтавської області з шахів серед працівників ДСНС України.

Нещодавно у політехніці відбувся турнір з настільного тенісу серед учнів та студентів, відбувся Відкритий клубний Чемпіонат України з Таеквон-До ГТФ, а юні гирьовики України змагались за звання чемпіонів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»