2023-05-27

У Полтавській політехніці відбувся перший Чемпіонат Полтавської області з Козацького Двобою

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся перший Чемпіонат Полтавської області з Козацького Двобою. Учасниками змагань стали прихильники національного виду спорту з 9 спортивних клубів міста Полтави, Сумської, Харківської та Полтавської областей.

У Полтавській політехніці відбувся перший Чемпіонат Полтавської області з Козацького Двобою

23 травня у Полтаві на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Відкритого Чемпіонату Полтавської області з Козацького Двобою. У турнірі взяли участь 114 спортсменів, що представляли 9 клубів міста Полтави, Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Учасників змагань привітали почесні гості - декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація Козацький Двобій» у Полтавської області Олександр Манюненко та голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація «Козацький Двобій» у місті Полтаві Павло Коробов, які побажали видовищних поєдинків, нових спортивних звершень.

Змагання розпочалися з традиційних урочистостей – рівняння на Держаний прапор та вшанування хвилиною мовчання військовослужбовців та мирних жителів, загиблих внаслідок російської агресії на території нашої країни.

«Ваше бажання бути здоровими, популяризувати здоровий спосіб життя і спорт – це щоденна наполеглива робота над собою. Вітаю, шановні спортсмени, з відкриттям Чемпіонату та передаю слова вітання від ректора університету, керівника Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Олександровича Онищенка.

Сьогодні на спортивній базі Полтавської політехніки відбувається справжнє феєричне дійство – вперше ми проводимо Чемпіонат Полтавської області з Козацького Двобою, який є національним видом спорту. Бажаю всім міцного здоров’я, жаги до перемоги, і хай переможе найсильніший! Слава Україні!», – привітала юних шанувальників спорту декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

«Вітаю всіх присутніх на першому Чемпіонаті Полтавської області з Козацького Двобою! Дуже радий, що в ці часи люди роблять все аби вкотре довести, що козацька слава і сила - непохитні. Щиро вдячний всім, хто долучився до змагань, щоб й надалі продовжувати розвивати цей вид спорту. Впевнений, що всі спортсмени продемонструють свій бойовий дух, а вболівальники підтримують свої команди. Зичу миру та благополуччя на незалежній українській землі!», – відзначив Олександр Манюненко.

На відкритті змагань кращих спортсменів, тренерів, суддів та батьків відзначили нагородами за розвиток національного виду спорту «Козацький двобій», відмінну підготовку спортсменів та пропагування здорового способу життя серед сучасної молоді.

Також організатори відзначили дипломами вагомий особистий внесок ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка та декана факультету фізичної культури та спорту, доктора педагогічних наук, професора Ліни Рибалко.

Учасниками Чемпіонату з Козацького Двобою стали спортсмени клубів:

  • Спортивний клуб «Орел» (тренер Коробов Павло);
  • Спортивний клуб «Pitbull» (тренер Ожерельев Сергій);
  • Спортивний клуб «Атлант» (тренер Щербак Антон);
  • Спортивний клуб «Атлант» (м. Охтирка) (тренер Лисенко Станіслав);
  • Спортивний клуб «Кегичівка» (тренер Ракшеев Олександр);
  • Клуб рукопашного бою «Лідер» (тренер Малярчук Ігор);
  • Федерація бойових мистецтв «Гридьба» (тренер Чернецький Олег);
  • Спортивний клуб «Кремений Дракон» (тренер Манюненко Олександр);
  • Спортивний клуб «Uken Team» (тренер Горулько Костянтин).

Під час змагань спортсмени продемонстрували свої бойові здібності та гідно позмагалися у 5 категоріях: Забава, Борня-1, Борня-3, Герць-3, Однотан вільний.

За результатами змагань переможцями Відкритого Чемпіонату Полтавської області з Козацького Двобою стали:

I місце – Спортивний клуб «Орел» (тренер Коробов Павло);

II місце – Клуб рукопашного бою «Лідер» (тренер Малярчук Ігор);

III місце – Спортивний клуб «Кегичівка» (тренер Ракшеев Олександр).

Раніше у Полтавській політехніці пройшов Чемпіонат Полтавської області з боротьби самбо, Чемпіонат Полтавської області з дзюдо та благодійний турнір з боксу на підтримку Збройних Сил України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»