2024-08-18

У політехніці визначили переможців та призерів Відкритого Чемпіонату міста Полтави з козацького двобою

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Відкритого Чемпіонату міста Полтави з козацького двобою. За першість у поєдинках з досвідченими суперниками боролися спортсмени Харківської, Полтавської областей та міста Полтави, які продемонстрували відмінні фізичні результати та жагу до перемоги.

У політехніці визначили переможців та призерів Відкритого Чемпіонату міста Полтави з козацького двобою

17 серпня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий Чемпіонат міста Полтави з козацького двобою.

Масштабна спортивна подія відбулася за всебічної підтримки та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка та керівника Управління у справах фізкультури та спорту Полтавської міської ради Ігоря Кислова. 

У видовищних поєдинках з досвідченими суперниками взяли участь та продемонстрували відмінні фізичні результати та жагу до перемоги спортсмени, що представляли 6 спортивних клубів Харківської, Полтавської областей та міста Полтави. Учасники змагань завзято боролися за першість, а вболівальники бурхливими оплесками підтримували виступи представників улюблених спортивних клубів.

Змагання Відкритого Чемпіонату міста Полтави з козацького двобою розпочали з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Майбутню спортивну еліту нашої країни привітали почесні гості: декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація «Козацький Двобій» у місті Полтаві, чемпіон Європи 2021 року з козацького двобою, кандидат в майстри спорту з козацького двобою Павло Коробов, які відзначили вагомий особистий внесок кожного спортсмена у розвиток та популяризацію учнівського та молодіжного спорту на теренах Полтавської області та України.

«Шановні учасники змагань, щиро вітаємо вас у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Передаю щирі слова вітання від ректора Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка з побажаннями нових феєричних перемог.

Пишаємося нашою цілеспрямованою та спортивно обдарованою молоддю, яка впевнено робить серйозні успіхи в обраному спорті. Бажаю міцного здоров’я та спортивного завзяття у підкоренні нових вершин. Слава Україні!», – привітала учасників очільниця факультету фізичної культури та спорту Національного університету імені Юрія Кондратюка Ліна Рибалко.

Вагомих спортивних здобутків учасникам побажав голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація «Козацький Двобій» у місті Полтаві, чемпіон Європи 2021 року з козацького двобою, кандидат в майстри спорту з козацького двобою Павло Коробов.

Участь в турнірі взяли спортсмени з 6 спортивних клубів:

  • спортивний клуб «Орел» (місто Полтава)– тренер Коробов Павло;
  • спортивний клуб «Фенікс» ( місто Красноград, Харківська область) - тренер Гуляев Данило;
  • військово - спортивний клуб «Пересвіт» ( село Наталине, Харківська область) - тренер Зібаров Володимир;
  • спортивний клуб «Кегичівка» (Харківська область ) - тренер Ракшеев Олександр;
  • спортивний клуб «Характерник» ( місто Краснокутськ, Харківська область) - тренер Нестеренко Євген;
  • спортивний клуб «Кремений Дракон» (місто Кременчук, Полтавська область ) – тренер Манюненко Олександр.

Відкритий Чемпіонат міста Полтави з козацького двобою проводився у дев’яти категоріях: «Забава», «Борня-1», «Борня-2», «Борня-3», «Однотан ДТК», «Однотан ФТК», «Боротьба», «Випередки» та «Козацькі перетяги».

За результатами змагань до трійки переможців увійшли:

  • І місце – спортивний клуб «Орел» (місто Полтава), тренер – Коробов Павло;
  • ІІ місце – військово - спортивний клуб «Пересвіт» ( село Наталине, Харківська область) - тренер Зібаров Володимир;
  • ІІІ місце – спортивний клуб «Фенікс», (місто Красноград, Харківська область), тренер – Гуляев Данило;
  • ІІІ місце – спортивний клуб «Характерник» ( місто Краснокутськ, Харківська область) - тренер Нестеренко Євген.

Нещодавно викладачка та студенти Полтавської політехніки стали призерами Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, спортсменка Полтавської політехніки Людмила Лузан виборола срібну медаль Олімпійських ігор-2024, а викладачі, студенти та випускники політехніки супроводжували ветеранів на змаганнях з адаптивних дисциплін.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»