2024-08-09

Викладачка та студенти Полтавської політехніки стали призерами Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко стала срібною призеркою Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, а студенти університету вибороли золоті та срібні медалі престижних спортивних змагань.

Викладачка та студенти Полтавської політехніки стали призерами Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи

Протягом 4-8 серпня 2024 року в турецькому місті Стамбулі тривали змагання Чемпіонату Європи з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед усіх вікових категорій. У спортивному протистоянні з досвідченими суперниками взяли участь 300 атлетів з 26 країн світу. Україну представляли спортсмени в 32 вагових категоріях: 35 спортсменів - пауерліфтерів в класичному жимі лежачи та 38 – в жимі лежачи.

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко виборола срібну медаль Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, ставши кращою серед жінок у віковій категорії Masters 1.

Золотими та срібними призерами Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи стали також спортсмени секції пауерліфтингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

  • Іван Крига, студент групи 301-БП Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою - І місце в особистому заліку серед чоловіків;
  • Захар Мірошниченко, вступник спеціальності 017 Фізична культура і спорт факультету фізичної культури та спорту – ІІ місце серед юнаків;
  • Ольга Павлій, студентка групи 301-пФР факультету фізичної культури та спорту – ІІ місце серед юніорок.

Під час змагань спортсмен Полтавської політехніки Іван Крига вперше виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу, продемонструвавши відмінну фізичну форму та результати наполегливих тренувань.

Вітаємо призерів та їхню тренерку з черговою феєричною перемогою! Зичимо натхнення, спортивного ентузіазму у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, раніше спортсмени політехніки вибороли золоті та бронзові нагороди Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, а викладачка політехніки увійшла до ТОП-10 кращих суддів за рейтингом Федерації пауерліфтингу України.

Нещодавно магістрантка політехніки Людмила Лузан пройшла до півфіналу Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»