2024-03-06

Спортсмени політехніки вибороли золоті та бронзові нагороди Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко стала золотою призеркою Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, а студенти університету вибороли золоті та бронзові нагороди спортивного турніру.

Спортсмени політехніки вибороли золоті та бронзові нагороди Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи

У період з 24 лютого по 1 березня 2024 року у місті Коломия Івано – Франківської області тривали змагання Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи.

Майстер спорту України міжнародного класу, тренерка з пауерліфтингу, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко виборола золоту медаль Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, ставши чемпіонкою у категорії М 1 серед жінок. Відзначимо, викладачка політехніки увійшла до ТОП-10 кращих суддів за рейтингом Федерації пауерліфтингу України.

Золотими та бронзовими призерами Чемпіонату України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи стали також студенти секції пауерліфтингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

  • Іван Крига, студент групи 201-БП Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою - І місце в особистому заліку серед чоловіків;
  • Назар Нерянов, магістрант факультету фізичної культури та спорту – ІІІ місце серед чоловіків;
  • Ігор Калініченко, магістрант факультету фізичної культури та спорту - ІІІ місце серед чоловіків;
  • Ольга Павлій, студентка групи 201-пФР факультету фізичної культури та спорту – І місце серед юніорок.

За результатами проведених змагань спортсмени Національного університету імені Юрія Кондратюка Оксана Гордієнко, Іван Крига та Ольга Павлій стали кандидатами на участь у Чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи, що пройде в турецькому місті Стамбулі у період з 5 по 11 серпня 2024 року.

Вітаємо призерів та їхню тренерку з черговою феєричною перемогою! Зичимо натхнення, спортивного ентузіазму у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, викладачка та студенти політехніки стали призерами Чемпіонату Полтавської області з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, двоє студентів політехніки стали переможцями Кубку України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, а викладачка Полтавської політехніки Оксана Гордієнко стала срібною призеркою Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи.

Нещодавно у політехніці пройшли змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат, відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO пам’яті загиблого захисника Віталія Грицаєнка, нагородили переможців Відкритого Чемпіонату Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді, жінок та чоловіків.

Раніше викладачка політехніки стала чемпіонкою України зі спортивного більярду «Комбінована піраміда», а команда науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки зі спортивного більярду вдруге визнана найкращою серед ЗВО України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»