2024-02-29

У політехніці стартували змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» розпочалися змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат. Під час урочистого відкриття турніру 11 спортсменів Полтавщини одержали посвідчення майстра спорту України та кандидатів у майстри спорту України з гирьового спорту.

У політехніці стартували змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат

Вже традиційно Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став спортивною ареною для проведення масштабної події – Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат, адже на базі багатопрофільного класичного закладу вищої освіти давно і успішно діє потужний осередок гирьового спорту, вихованці якого стають багаторазовими переможцями та призерами всеукраїнських та міжнародних турнірів. Багато поколінь студентів Полтавської політехніки власним прикладом надихає старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, заслужений тренер України з важкої атлетики, тренер з гирьового спорту та важкої атлетики, суддя національної категорії з важкої атлетики та гирьового спорту Павло Мандя, під мудрим наставництвом якого на небосхилі світового гирьового спорту засяяла не одна плеяда спортивних «зірок».

Масштабний спортивний захід відбувається під егідою Полтавської обласної військової адміністрації, Управління молоді та спорту Полтавської ОВА та особисто начальниці Марини Трохименко, за всебічної підтримки та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка. Участь у змаганнях беруть спортсмени та спортсменки з різних куточків нашої країни, які упродовж кількох наступних днів продемонструють результати наполегливих тренувань та позмагаються за першість у престижному спортивному турнірі.

Турнір розпочали з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Майбутню спортивну еліту нашої країни привітали почесні гості – заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Василенко, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко, начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова Ланівської громади Костянтин Удовиченко, директор мережі заправних станцій «БВС» Олександр Крачко, заступник голови відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області, заслужений майстер спорту України, заслужений тренер України, чемпіон та призер України, Європи, світу, випускник Полтавської політехніки Олег Коломієць, які щиро побажали молодим цілеспрямованим людям нових феєричних перемог в обраному спорті.

«Шановні спортсмени, судді, тренери, вболівальники, щиро раді вітати вас на Чемпіонаті України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат, що відбувається на Полтавщині! Не випадково гирьовий спорт майже прирівнюється до олімпійського, адже формує силу, витривалість та спортивну витримку. Радію з того, що згідно даних Міністерства молоді і спорту України, у 2023 році завдяки вагомим досягненням спортсменів-гирьовиків Полтавщина опинилася на першому місці. Щира вдячність вам за кожну здобуту в непростих умовах перемогу, зичу успіхів і нових досягнень, незважаючи ні на що. Не зупиняйтеся, рухайтеся далі і досягайте запланованих спортивних вершин!» – привітав учасників заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Василенко.

У своїй вітальній промові ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільник обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко побажав спортсменам життєвої наснаги, чесної неупередженої боротьби, успішних виступів та перемоги найсильнішим.

«Надзвичайно приємно бачити величезну кількість сильних тілом та духом молодих людей, які зібралися у сучасному спортивному залі Національного університету імені Юрія Кондратюка. У Полтавській політехніці надзвичайно велика увага приділяється розвитку фізичної культури і спорту, спорту високих досягнень, адже у структурі нашого університету успішно діє потужний факультет фізичної культури та спорту.

Бажаю учасникам перемог, реалізувати власні найамбітніші спортивні задуми. Кожен з вас, впевнений в цьому, налаштований на перемогу, адже перемагаєте ви й переможе наша Україна. Дякую Збройних Сил України за можливість проводити спортивні змагання, попри війну молоді українці мають фізично гартуватися і займатися улюбленим спортом. За вами, шановні учасники, майбутнє нашої країни!», - привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

Заступник голови відокремленого підрозділу Союзу гирьового спорту України в Полтавській області, заслужений майстер спорту України, заслужений тренер України, чемпіон та призер України, Європи, світу, випускник Полтавської політехніки Олег Коломієць долучився до привітань, побажавши учасникам успіхів та наснаги у змаганнях.

Особливою подією на урочистому відкритті Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат стало вручення спортсменам Полтавщини посвідчень майстра спорту України та кандидатів у майстри спорту України з гирьового спорту, які засвідчують їхню високу спортивну майстерність.

Почесну місію виконали та привітали юнаків і дівчат з вагомими спортивними здобутками заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Володимир Василенко і ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільник обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Посвідчення майстра спорту України з гирьового спорту одержала спортсменка Ярослава Кремель. Кандидатами у майстри спорту України з гирьового спорту із врученням відповідних посвідчень стали спортсмени Ангеліна Велика, Артем Борисенко, Артем Лось, Микита Онищенко, Дарія Мусієнко, Анна Шапошник, Лілія Калініченко, Катерина Тороповська, Анна Козубська та Максим Ситник.

Під час кількаденного турніру спортсмени та спортсменки з різних куточків України позмагаються у піднятті гир за визначений часовий проміжок.

Переможців та призерів визначать в особистому та загальнокомандному заліках.

Напередодні відбувся семінар для суддів.

Нагадаємо, випускник політехніки став абсолютним чемпіоном спортивного фестивалю Арнольда Шварценеггера на змаганнях з гирьового спорту у США, спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2023», золотими призерами Чемпіонату Європи з гирьового спорту серед юніорів та дорослих та золотими призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих.

Нещодавно на базі політехніки відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO пам’яті загиблого захисника Віталія Грицаєнка, нагородили переможців Відкритого Чемпіонату Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, молоді, жінок та чоловіків, викладачка політехніки увійшла до ТОП-10 кращих суддів за рейтингом Федерації пауерліфтингу України, а правоохоронці та рятувальники позмагалися на чемпіонаті з гирьового спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»