2023-12-23

Правоохоронці та рятувальники позмагалися на чемпіонаті з гирьового спорту

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Чемпіонату Полтавської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України з гирьового спорту серед працівників правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб.

Правоохоронці та рятувальники позмагалися на чемпіонаті з гирьового спорту

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став спортивною ареною для проведення масштабної події – Чемпіонату Полтавської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України з гирьового спорту. Участь у змаганнях  взяли досвідчені спортсмени – представники правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб Полтавщини, студенти та випускники факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.   

Спортивний захід провели під егідою Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, за всебічної підтримки та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія  Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка, начальника Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області Олександра Аленіна, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, Головного управління Національної поліції України в Полтавській області та Управління поліції охорони в Полтавській області.

Турнір розпочали з традиційного рівняння на Державний  Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил  і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Змагання Чемпіонату з гирьового спорту  відкрили почесні гості – декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, начальник Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області Олександр Аленін, заступник голови Полтавської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Сергій Порада, заслужений майстер спорту України, заслужений тренер України, чемпіон та призер України, Європи, світу Олег Коломієць, представник Головного управління Державної служби України  з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Олексій Задорожний, які висловили щирий захват молодими цілеспрямованими людьми, головним сенсом життя яких стали заняття спортом та фізичними активностями.

«Шановні учасники, судді та тренери, раді вітати вас на спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Вже неодноразово долучаємося до проведення змагань різного рівня, тож приємно сьогодні побачити серед учасників турніру наших студентів та випускників. Передаю щирі слова вітання від ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, який бажає кожному з вас феєричних перемог, успіхів у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу.

Щира вдячність нашим захисникам і захисницям за надану можливість проводити такі змагання, випробовувати власний спортивний азарт, розвиватися та самовдосконалюватися в обраному спорті. Слава Україні!», – привітала учасників очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко.

У своїй вітальній промові начальник Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області Олександр Аленін побажав спортсменам життєвої наснаги, чесної неупередженої боротьби, успішних виступів та перемоги найсильнішим.

Заступник голови Полтавської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Сергій Порада долучився до привітань, побажавши учасникам успіхів та наснаги у змаганнях.

Спортсмени змагалися у піднятті 24-кілограмової гирі за десятихвилинний часовий проміжок та продемонстрували вражаючі загальнокомандні результати.

За результатами Чемпіонату Полтавської обласної організації Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України з гирьового спорту визначилася трійка переможців:

  • І місце – команда Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області;
  • ІІ місце – команда в/ч 3052;
  • ІІІ місце – команда Головного управління Національної поліції України в Полтавській області.

До п’ятірки найкращих також увійшли команди Територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області та  Управління поліції охорони в Полтавській області.

В особистій першості у ваговій категорії до 78 кг призові місця зайняли:

1 місце – Віталій Білоус (в/ч 3052);

2 місце – Ярослав Величко (ГУНП);

3 місце – Артем Захожий (ГУ ДСНС).

У ваговій категорії до 95 кг:

1 місце  – Олександр Цибулько (ГУ ДСНС);

2 місце – Максим Кухта (в/ч 3052);

3 місце – Сергій Нездойминога (ГУНП).

У ваговій категорії 95+ кг:

1 місце  – Владислав Дендебера (Управління поліції охорони у Полтавській області);

2 місце  – Владислав Юрченко (ГУ ДСНС);

3 місце – Артем Киряхно (ГУНП).

Нещодавно визначили переможців Чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків та жінок,  студент та випускник політехніки стали чемпіонами Європи з таїландського боксу, спортсмени університету стали золотими призерами Чемпіонату світу з гирьового спорту, а спортсмени Полтавської політехніки вибороли повний комплект нагород XVIII Кубку України з черлідингу.

Нагадаємо, на базі політехніки відбувся дитячий обласний фізкультурно-оздоровчий захід «Фестиваль спорту», благодійний Відкритий Кубок Полтавської області з козацького двобою, Закритий обласний турнір з кіокушин карате, а також відкрили нову залу для занять олімпійськими видами спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»