2023-12-23

На базі політехніки відбувся Закритий обласний турнір з кіокушин карате

23 грудня на надсучасній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Закритого обласного турніру з кіокушин карате, що об’єднали понад сто учасників з різних спортивних клубів міста Полтави.

На базі політехніки  відбувся  Закритий обласний турнір з кіокушин карате

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» продовжує приймати на власній надсучасній спортивній базі серію фізкультурно – оздоровчих та спортивних івентів, ставши майданчиком для проведення змагань Закритого обласного турніру з кіокушин карате. За першість та почесні спортивні нагороди змагалися  близько 120 спортсменів, які представляли  відомі спортивні клуби міста Полтави.

Престижний спортивний турнір провели за підтримки керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, Заслуженого працівника освіти України, доктора економічних наук, професора  Володимира Онищенка, начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації  Марини Трохименко та керівництва Полтавської обласної федерації Кіокушин БуДо Карате.

Урочистості з нагоди відкриття Закритого обласного турніру з кіокушин карате організатори розпочали з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та Хвилини мовчання.

Масштабний спортивний івент відкрили почесні гості - декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук,  професор Ліна  Рибалко та президент Полтавської обласної федерації Кіокушин БуДо Карате Олександр Костенко, які привітали майбутню спортивну еліту Полтавщини та України, наголосивши на вагомих здобутках кожного, хто навіть зараз, у часи найважчих суспільних викликів, продовжує займатися спортом та досягає значних особистих вершин у підкоренні спортивного Олімпу.

«Шановні учасники змагань, щиро раді вітати вас у стінах Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Висловлюємо слова вдячності незламним Збройним Силам України  за надану можливість  займатися спортом, фізичними активностями  та проводити наживо  масштабні спортивні заходи. Щиро бажаємо кожному з вас  успіхів, натхнення, жаги до перемоги. Слава Україні!», – привітала Ліна Рибалко, очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки та передала слова вітання від ректора університету, керівника Студентської спортивної спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, професора  Володимира Онищенка.

Президент Полтавської обласної федерації Кіокушин БуДо Карате Олександр Костенко  побажав учасникам змагань витримки,  натхнення, віри в себе та власні сили, перемоги.

У турнірі взяли участь спортсмени, яких тренують Олександр Костенко, Дмитро Мещерський, Дмитро Іщенко, Олександр Павлюченко, Ігор Івко, Людмила Кугаєвська, Тетяна Шкрабій, Андрій Березін, Андрій Назімов, Катерина Яцкіна та Катерина Джугострянська.

За результатами змагань Закритого обласного турніру з кіокушин карате до трійки лідерів увійшли:

  • І місце – команда тренера  Дмитра Іщенка;
  • ІІ місце – команда тренера  Дмитра  Мещерського;
  • ІІІ місце - команда тренера  Олександра Костенка.

Переможці та призери нагороджені грамотами та золотими, срібними і бронзовими медалями.

Нагадаємо, у політехніці відкрили єдиний в області Навчально-діагностичний центр психологічної експертизи.

Нещодавно студенти політехніки стали переможцями Кубку України з армреслінгу, визначили переможців Чемпіонату України з класичних шахів серед чоловіків та жінок, а  спортсмени університету стали золотими призерами Чемпіонату світу з гирьового спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»