2024-08-29

У Полтавській політехніці вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся меморіальний захід до Дня пам'яті загиблих захисників України. Адміністрація, науково-педагогічні працівники та студенти Полтавської політехніки вшанували захисників і захисниць, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави та поклали квіти до меморіальних дошок.

У Полтавській політехніці вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України

29 серпня, до Дня пам'яті загиблих захисників України, у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся меморіальний захід, під час якого представники багатотисячного науково-педагогічного та студентського колективу вшанували захисників і захисниць, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Цей день став важливою частиною нашої національної пам’яті та нагадуванням про неймовірну ціну, яку ми платимо за свободу та мир.

«29 серпня – День пам’яті героїв, які віддали своє життя за нашу незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Рівно 10 років тому, 29 серпня 2014 року, відбувся один з найтрагічніших епізодів за всі роки російсько-української війни. Під час відступу наших воїнів під Іловайськом вони були підступно розстріляні формуваннями ворога. 5 років тому указом Президента України було ухвалено рішення маркувати наш календар Днем пам’яті загиблих захисників в ім’я України, в ім’я наших вічних неперехідних цінностей.

Символом сьогоднішнього дня є квітка соняха – це та рослина, якою було обквітчане поле, де падали наші солдати. Ми згадуємо сьогодні не тільки тих, хто віддав своє життя за Україну під Іловайськом, а і всіх наших земляків та землячок, наших співвітчизників та співвітчизниць, які віддали своїй материзні найцінніше – своє життя, а відтак нам із вами», – відзначив керівник центру культури і студентської творчості університету Гліб Кудряшов.

Під час зустрічі адміністрація, науково-педагогічні працівники та студенти вшанували подвиги полеглих воїнів Хвилиною мовчання і покладанням квітів до меморіальних дошок наших захисників – випускника електромеханічного факультету Дмитра Коряка та студента Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Максима Хітайлова.

«Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» глибоко шанує кожного Героя, який віддав своє життя на захисті України. У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто не повернувся з війни, і висловлюємо безмежну вдячність за їхній подвиг.

Ми закликаємо всіх приєднатися до вшанування пам’яті загиблих захисників, запалити свічку пам’яті та зупинитися на мить, щоб згадати їхні імена. Вони жили і боролися за те, щоб ми могли жити у мирній та незалежній Україні.

Вічна слава і пам'ять героям! Слава Україні!», – наголосив ректор університету, професор Володимир Онищенко.

Раніше в університеті відбулась зустріч з вдовою Героя України Віталія Коваля.

Нагадуємо, ректор політехніки взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора, а вихованці Центру освіти та піклування Полтавської політехніки відзначили державні свята.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»