2024-08-23

Ректор політехніки взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня, з нагоди Дня Державного прапора у сквері пам’яті Героїв України урочисто підняли найбільший прапор Полтавської області. На ньому залишили підписи Президент України Володимир Зеленський та видатні особистості – наші земляки, які своїми досягненнями прославляють Україну у цей час, а також захисники і захисниці, рятувальники, медики, освітяни – усі, хто залишаються на своїх місцях і працюють на майбутнє України. Серед них – студенти і випускники Полтавської політехніки.

Ректор політехніки взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора

Щорічно, 23 серпня, Україна відзначає День Державного прапора – символу української ідентичності та незалежності. Український прапор підіймався над Еверестом, майорів на станції «Академік Вернадський», літав у космос з Леонідом Каденюком та неодноразово підіймався на п’єдесталі Олімпійських ігор з 1996 року.

 «На полотнищі – підписи Президента України Володимира Зеленського, захисників і захисниць, ветеранів, медиків, рятувальників, волонтерів, керівництва області та громад, а також митців, освітян і спортсменів. Усіх, хто своєю щоденною працею зміцнює країну, – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – Синьо-жовтий. Рідний. Наш прапор. У ньому – зв'язок поколінь, сила духу та міць кожного українця й українки. Із Днем Державного Прапора України».

Серед тих, кому випала честь підписати артефакт – студенти і випускники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зокрема чемпіонка, володарка срібної медалі Олімпійських ігор-2024, магістрантка спеціальності 017 Фізична культура і спорт Людмила Лузан, заслужений працівник освіти України, ректор, професор Володимир Онищенко.

Цьогоріч після Хвилини Мовчання за всіма полеглими найбільший стяг Полтавщини підіймали учасники бойових дій, військовослужбовці – старший сержант Сергій Ригін та штаб-сержант Микола Дем’янець.

До урочистої церемонії долучився ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко:

«Дякую за можливість також залишити своє послання майбутнім поколінням.

Полтавська політехніка пишається студентами та випускниками, які своїми досягненнями на міжнародній арені прославляють Полтавщину і Україну. Завдяки їхньому таланту, наполегливості та відданості, наш національний прапор гордо піднімається у світі, символізуючи силу та незламність нашого народу. Їхні успіхи — це яскраве підтвердження того, що наша молодь здатні досягати найвищих вершин, а ми завжди будемо підтримувати та надихати їх на нові перемоги!

Розумні і спортивні, гордість Полтавщини – гордість усієї України!

Разом із Політехнікою до Перемоги! Разом переможемо!

Слава Україні!».

Найбільший прапор Полтавської області – синьо-жовтий стяг розміром 8 на 12 метрів буде переданий Полтавському краєзнавчому музею імені Василя Кричевського.

Раніше спортсменка Полтавської політехніки Людмила Лузан виборола срібну медаль Олімпійських ігор-2024, викладачка та студенти Полтавської політехніки стали призерами Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, спортсмен політехніки став срібним призером Чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное серед юнорів та молоді, викладачі, студенти та випускники політехніки супроводжували ветеранів на змаганнях з адаптивних дисциплін «Сильні України», а першокурсник ФФКС став чемпіоном Європи з веслування на байдарках і каное серед юніорів та молоді.

Нагадаємо, вступники Полтавської політехніки обирають спеціальності, необхідні для повоєнного відновлення України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»